New York'ta Ramazan ve Kurban Bayramı tatili

New York'ta Ramazan ve Kurban Bayramı tatili

ABD’nin New York kenti Belediye Başkanlığı, 2015-2016 eğitim döneminden başlamak üzere Ramazan ve Kurban bayramları, öğrenciler için resmi tatil ilan edildiğini açıkladı.

ABD-Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, İslam dininin kutsal günleri olan Ramazan ve Kurban bayramlarının tatil olacağını açıkladığı bildirildi.  

Başkan Blasio, kararı ’Şehrin çeşitliliğine saygı duyan bir değişim’ olarak nitelendirerek  sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamanın ardından, Eğitim Müdürü Carmen Farina ile kararla ilgili bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Yapılan görüşmenin ardından New York Belediyesi'nden yapılan açıklamada, New York'ta devlet okullarındaki ilk resmi tatilin, 2015-2016 eğitim döneminde, 24 Eylül tarihinin Kurban Bayramı'nın birinci günü olacağı belirtildi.

Belediyenin açıklamasında ayrıca, her yıl öğrencilerin yüzde 36'sının, Kurban Bayramı tatili sırasında okula devam etmediği kaydedildi. 

Öte yandan belediye yetkilileri, New York'ta 600 bin ile 1 milyon arasında Müslüman'ın yaşadığını tahmin edildiği belirtildi.

 

Başkan Blasio seçimde Müslümanlara tatil vadetmişti

Böylece New York Belediye Başkanlığı öncesinde verdiği seçim sözlerinden birini yerine getirdiği belirtilen Demokrat Partili Belediye Başkanı Blasio, okulların Yahudi ve Hristiyan bayramlarında olduğu gibi tatil edilmesi gerektiğini savunuyordu.

Müslüman liderlerin Ramazan ve Kurban bayramlarının tatil olması için büyük mücadele verdiği New York'ta, Hristiyan ve Yahudi öğrencilerin dini bayramlarında tüm okullar tatil olmasına rağmen, eski belediye başkanı Michael R. Bloomberg, öğrencilerin daha fazla eğitim gününe ihtiyacı var gerekçesiyle Müslümanların bayramlarının resmi tatil olmasını kabul etmemişti.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.