Nijerya’daki Müslümanların finansman desteğine ihtiyaçları var

Nijerya’daki Müslümanların finansman desteğine ihtiyaçları var

Morkaz Nuris Selam Lı İlemıl Arobiy El-İslamiy kurucularından Süleyman Abdusselam Cisse, Nijerya’daki Müslümanlara güç katacak en çok ihtiyaç duydukları şeyin finansman desteği olduğunu söyledi.

Nijerya’da büyük imkânsızlıklar içinde, İslami tebliğ ve davet çalışmalarına devam ettiklerini belirten Morkaz Nuris Selam Lı İlemıl Arobiy El-İslamiy kurucularından Süleyman Abdusselam Cisse, Müslümanların ülkenin her tarafında yaşadıklarını, ancak gerektiği şekilde  çalışma yapabilmeleri için İslami kitaplara ve finansman desteğine ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Nijeryalı Müslümanların, maddi imkânsızlıklar içinde tebliğ çalışmalarını yürüttüklerini belirten Cisse, İslamiyet'in yayılması için, yaşadıkları bütün sıkıntılara rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bazı bölgelerde su ve okul ihtiyaçlarının olduğunu aktaran Cisse, "Nijerya’da Müslüman nüfusun genele oranı yüzde 75 civarındadır. İslami kuruluşlarımız ülkenin her tarafında faaliyetlerini sürdürmektedirler. Nijerya’daki hayat şartları iyiye gittiği için Allah’a şükrediyoruz. Bazı bölgelerde su ve okul gibi problemlerimiz var." ifadelerini kullandı.

İslam dünyasının Nijeryalılara finansman desteğinde bulunmalarını isteyen Cisse, "Eğitim, ekonomi ve sağlıkta gelişmeler bekliyoruz. Hükümetimiz, bu konularda epey çaba sarf etmektedir. İslami çalışmaların yapılabilmesi için finansal desteğe ihtiyacımız vardır. İslam dünyasından Nijerya’daki Müslümanlara güç katacak en çok ihtiyaç duyduğumuz konu finansman destektir. Yardım kuruluşlarının mağdur Müslümanlara yardımlarını devam ettirmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.  

Kur’an ve Hadise yönelik kitaplara ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Cisse, "Fakirlikten dolayı bazı bölgelerde okul mevcut değildir. Örneğin burada İslami eğitim verdiğimiz medresemiz yarım kalmış durumda. Kur’an ve Hadise yönelik kitapların çoğunlukta olduğu kütüphanelere ihtiyacımız var. İslam dünyasına çağrımız ihtiyacımız olan cami, medrese, öğrenci yurtları konusunda bize yardımcı olmalarıdır." ifadelerine yer verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler