​Nijeryalı Hafız çocuklara gönüllü Kur'an-ı Kerim öğretiyor

​Nijeryalı Hafız çocuklara gönüllü Kur'an-ı Kerim öğretiyor

​Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Nijeryalı Hafız Samir Abdou, yaz Kur'an kursuna gelen çocuklara gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim öğretiyor.

Nijerya’da lise mezunu olduktan sonra üniversite eğitimini tamamlamak için Gaziantep’e gelen Hafız Samir Abdou (22), yaz Kur'an kursuna gelen çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretmek için gönüllü oldu.

Yaz Kur'an kursunda gönüllü olarak görev almak amacıyla Gaziantep İl Müftülüğüne başvuran Hafız Samir Abdou, müftülük tarafından Şahinbey ilçesindeki Ali Erçelebi Camii’nde görev alabileceğinin söylenmesi üzerine büyük bir sevinç ile camiye geldiğini ve çocuklara gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim öğretmeye başladığını söyledi.

Ali Erçelebi Camii’nde düzenlenen yaz Kur’an kursunda aralarında Suriyeli çocukların da bulunduğu çocuklara Kur'an-ı Kerim eğitimi veren Abdou, çocuklara Kur’an-ı Kerim ders vermenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Yaz kursunda cami imam hatibine yardımcı olan Abdou, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kur’an-ı Kerim okumak ve öğretmekten çok zevk aldığını kaydetti.

10 yaşında Kur’an-ı Kerim'i bitirip hafız olduğunu belirten Abdou, “Ben Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okuyorum. İki yıldır Gaziantep’teyim. Bu sene ikinci sınıfa geçtim. Yaz tatili olduğundan dolayı bir arkadaşım var, camide çocuklara Kur’an dersi veriyor. Bana haber verdi, ‘Çocuklara Kur’an-ı Kerim dersi verir misin?’ diye sordu. Bende kabul ettim ve bu camide de yaz Kur’an kursuna katıldım. Burada çocuklara Kur’an-ı Kerim dersi veriyorum, hocama yardım ediyorum. Burada çocuklarla güzel vakit geçiriyoruz. Çocuklarda Kur’an-ı Kerim’i güzel bir şekilde öğreniyorlar.”dedi.

“Çocuklara Kur’an-ı Kerim dersi vermekten dolayı mutluyum”

Nijerya’da da camilerde çocuklara Kur’an-ı Kerim dersi verdiğini anlatan Abdou, “Nijerya’da aynı bu şekilde Kur’an-ı Kerim dersleri veriliyordu. Türkiye’de de aynı şekilde Kur’an-ı Kerim dersi veriyorum. Allah’a hamd olsun, çocuklara Kur’an-ı Kerim dersi vermekten dolayı da mutluyum. Peygamber Efendimizin de bu konuda ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim öğreneniniz ve öğreteninizdir’ şeklinde bir Hadisi Şerif-i var. Burada çocuklara Kur’an-ı Kerim öğrettikçe bizler sevap kazanıyoruz.”ifadelerini kullandı.

“Kur’an-ı Kerim’i öğrendiğimiz gibi öğretmeliyiz”

Çocuklar Kur’an-ı Kerim öğrendikçe onlardan daha çok mutlu olduğunu da ifade eden Abdou, şunları söyledi:

“Çünkü Kur’an-ı Kerim bize Allah tarafından gönderilen kutsal kitabımız. Kur’an-ı Kerim’i öğrendiğimiz gibi öğretmeliyiz. Aynı şekilde anlamını da öğrenmeliyiz ve ezberlemeliyiz. Kur’an-ı Kerim öğrenme ve öğretme konusunda onlarca Hadis-i Şerif var. Nijerya’da sadece yaz mevsiminde değil, yılın her günü Kur’an-ı Kerim eğitimi var. Camilerde yüzlerde çocuk Kur’an-ı Kerim eğitimi alıyor.”

“Bu kardeşimiz bir menfaat gözetmeden Kur’an-ı Kerim dersi veriyor”

Ali Erçelebi Camii Müezzin Kayyımı Yakup Bilmez de “Ben gerçekten Samir kardeşimizi can-ı gönülden takdir ediyorum. Nijerya’dan gelmiş, Gaziantep Üniversitesinin ilahiyat fakültesinde öğrencilik yapıyor. Bizim camimiz çarşı merkezde ve kendisi üniversite civarındaki mahallede ikamet etmesine rağmen her gün hiçbir menfaat gözetmeksizin ve sırf Allah rızası için camimize gelip, çocuklara gönüllü Kur’an-ı Kerim dersi veriyor, bize yardımcı olmaya çalışıyor. Çünkü bu kardeşimiz Allah’a ve ahret gününe iman etmiş ve bugün camimizde verdiği Kur’an-ı Kerim dersinin ecrini ahrette alacaktır. Bugün birçoğumuzun bir menfaat karşılığında bile olsa yerine getiremediğimiz görevimizi bu kardeşimiz sırf Allah rızası için bir menfaat gözetmeden her gün camimize gelip, bu öğrenci kardeşlerimize Kur’an-ı Kerim dersi veriyor. Gerçekten bu kardeşimizin bu davranışı takdir edilmesi ve örnek alınması gereken bir davranış. Çünkü biz biliyoruz ki; bizim için asıl olan ahret hayatıdır. Ahret hayatı da ancak kişiye fayda sağlayacak olan salih amel ve sadakayı cariyedir. Kardeşimizin bu davranışı sadakayı cariye kategorisine girer ve Samir kardeşimizde bu hususta kendisine hayır kazanıyor. Allah ecrini inşallah kat kat versin.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.