​"Nisan yağmuruyla ekinlerin rengi değişti"

​"Nisan yağmuruyla ekinlerin rengi değişti"

​Kuraklık tehlikesinin yaşandığı Mardin ovasındaki çiftçiler, nisan yağmurun çok bereketli ve her şeye faydalı olduğuna dikkat çekerek, yağan yağmurla ekinlerin ve toprağın renginin değiştiğini söylediler.

Mardin ovasında sonbahar ve kış mevsiminde yeterince yağmur yağmayınca ve DEDAŞ’ın da ekinlerin suya ihtiyaç duyduğu bir dönemde bazı çiftçilerin elektrik borcu olduğu gerekçesiyle kesintiye gitmesi, çiftçiler umutlarını nisan yağmuruna bağlamıştı.

Kuraklık tehlikesi nedeniyle geçtiğimiz pazar günü Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla Kızıltepe Otogar alanında binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Mewlid etkinliğinde de yağmur duası yapılmıştı. İmamlar ise cuma günü hutbelerde yağmur duası okumuştu.

Çiftçiler, yapılan yağmur duasının ardından duaların kabul edildiğini ve yağan yağmurla ekinlerin ve toprağın renginin değiştiğini dile getirdiler. Kızıltepe’nin Halkalı (Klebîn köyü) Mahallesi'ndeki çiftçiler nisan yağmuru sevincini ve temennilerini İLKHA muhabiriyle paylaştılar.

"Geçen pazar günü Peygamber Efendimizin Mewlid etkinliğinde binlerce kişi ellerini semaya kaldırarak yağmur duası yaptı." diyen çiftçilerden Hasan Yılmaz, "Allah topluluğun duasını kabul ederek yağmur yağdırdı. Allah’u Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de ‘Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin’ diye buyuruyor. Bizde Allah’ın rahmetinden ümitsiz değiliz. İnşallah Allah daha da yağmuru yağdırır. Ellerimiz semada gözlerimiz Allah’ın yağdıracağı yağmuru beklemektedir. Yağmurun çok yağdığı yerler ekinlere çok iyi geldi az yağan yerlerde ise biraz serinlik yarattı." dedi.

"Nisan yağmuru ekinlere, hayvanlara, meralara çok faydalıdır"

Nisan yağmurun çok bereketli olduğunu belirten Yılmaz, bu mevsimde yağan yağmurun ekinlere, hayvanlara ve meralara çok faydalı olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Ayrıca nisan ayı mübarek bir aydır. Mübarek Miraç Gecesini de dün gece ihya ettik. Dualar yapıldı, mevlitler okundu. İnşallah bu gecenin de hatırına da Allah Teâlâ biz hazreti Muhammed'in (sav) ümmetine rahmet eder. Daha çok yağmur yağar. Ekinler yeşerip verimli olsa hem millete, hem devlete faydalı olur. Bolluk bereket iyidir ama kıtlık iyi değildir." diye konuştu.

"Elektrik sorunu çok yaşadık yaptığınız haberin ardından elektriğimiz geldi"

Yılmaz son olarak şunları söyledi: "Elektrik sorunumuz vardı ve çokta sıkıntı çektik köy olarak susuz kaldık ama siz gelip haber yaptıktan sonra elektriğimiz geldi 24 saat elektriğimiz var. Çok memnun olduk hem sizlere hem devlet yetkililerine teşekkür ediyoruz, Allah sizlerden razı olsun."

Nisan yağmurunun ekinle birlikte birçok şeye faydalı olduğunu söyleyen çiftçilerden İbrahim Yılmaz da şunları söyledi:

"İnşallah daha da yağmur yağar diye umuyoruz. Nisan yağmuru o derece bereketli ki; Hatırlıyorum 50 yıl önce nisan yağmuru yağdığında rahmetli babam şifa niyetiyle onun suyuyla yıkanıyordu. Şu an bizde nisan yağmuru yağdığında onun suyuyla yıkanıyoruz. Hatta kadınlar nisan yağmurunu süte katarak maya diye kullanıyorlardı ve o şekilde yoğurt mayalanıyordu. Yılanlara ise zehir oluyordu nisan yağmuru yağdığında yılanlar ağzını açıp içiyordu bu şekilde zehirleri oluyordu."

"Nisan yağmuruyla ekinlerin toprağın rengi birden değişti"

Nisan ayında yağmur ne kadar yağarsa o derece faydalı olacağına dikkat çeken Cami İmam Hatibi Ahmet Karakuş ise imamlar olarak, cuma günü vaaz ve hutbelerde yağmur duası yaptıklarını söyledi.

Karakuş, "Cenab-ı Allah’tan ümit ediyoruz ki; bu mevsimde bol bol rahmet, yağmur verir. 2-3 gündür biraz yağmur yağdı, yağan nisan yağmuruyla ekinlerin toprağın rengi birden değişti. Ümit ediyoruz ki; daha da yağmur yağar çiftçiler daha da sevinir. Yağmur yağarsa toprağa ne kadar fayda verirse o fayda insanlara da ulaşır. Allah’tan ümit kesilmez Allah rahmeti boldur. Cenab-ı Allah Kur’an-ı Kerim’de bir ayette şöyle buyuruyor. ‘Ey iman edenler! Allah’tan ümit kesmeyin.’ Cenab-ı Allah’ın rahmeti çoktur, boldur dilediğine verir bizde Allah’tan ümit ediyoruz ki; inşallah bu nisan ayında bizi rahmetsiz yağmursuz bırakmaz." temennisinde bulundu.

İLKHA


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler