Nisanur Dergisi yazarları okuyucularıyla buluştu

Nisanur Dergisi yazarları okuyucularıyla buluştu

Nisanur Dergisi yazarlarının okuyucularıyla buluştuğu programda, Nisanur Dergisi'nin her ay özenle hazırlanan ve İslami çizgiden ayrılmayan bir dergi olduğu belirtildi.

DİYARBAKIR- İslami kültür dergisi olarak aylık yayın yapan Nisanur Dergisi yazarları, ‘Nisanur Dergisi Yazarları Okuyucularıyla Buluşuyor’ adlı programda okuyucularıyla bir araya geldi.

 

Bayanlara yönelik düzenlenen program, özel bir düğün salonunda gerçekleştirildi.

 

Yoğun katılımın olduğu gözlenen programa konuşmacı olarak, Nisanur Dergisi yazarlarından Sümeyye Ürük, Aynur Sülüm ve Elif Yüksek katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan yazar Sümeyye Ürük, Müslüman bayanın hayâ ve iffet sahibi olması gerektiğini söyledi.

 

“Müslüman bayan, Hz. Meryem gibi ilim sahibi, hayâ ve iffet timsali olabilir”

Ürük, “Müslüman bayan, Hz. Meryem gibi ilim sahibi, hayâ ve iffet timsali olabilir. Müslüman bayanlar İslam’ı kendilerine prensip almalıdırlar. Biz, bunları hayatımızda düstur edinmeli ve İslam davasında hep beraber çalışmalıyız.” dedi.

 

Modern olarak adlandırılan bu çağın aile kurumuna yıkıcı bazı hastalıklar bulaştırdığını aktaran yazar Aynur Sülüm, böyle bir dönemde imanlı bir aile olarak kalabilmenin yolunun Kuran ve sünnete bağlı olmaktan geçtiğini belirtti.

 

“Çağdaşlık adı altında orta çağ karanlıklarına doğru sürükleniyoruz”

Cumhuriyet kurulduğu günden bugüne kadar toplumumuzun her türlü huzursuzluğun boy gösterdiği batıya döndürüldüğünü kaydeden Sülüm, “O günden bu yana aileler ortadan kaldırılmaya ve her türlü ahlaksızlık toplumumuzda normalleştirilmeye çalışılıyor. Çağdaşlık adı altında toplum olarak orta çağ karanlıklarına doğru sürükleniyoruz. Böyle bir dönemde, imanlı bir şekilde aile olarak kalabilmenin yolu Kuran ve sünnet yolunda bilgilenmekten geçiyor.” ifadelerini kullandı.

 

“Ailenizin dergisi Nisanur İslami yolda sünnet ışığında yayın yapıyor”

Nisanur Dergisi’nin kurulduğundan bu yana İslami çizgiden ayrılmayan bir dergi olduğunu söyleyen yazar Elif Yüksek ise, “Ailenizin dergisi Nisanur, her ay bir gelin edasıyla süsleniyor ve İslami yolda sünnet ışığında yayın yapıyor. Elinizde çok kıymetli bir hazine olur ve biz onu hiç kullanmazsak işe yaramaz.” diyerek, Nisanur Dergisi’nin kıymetinin bilinmesini istedi.

 

Program, yapılan duanın ardından son buldu. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.