Nisanur Dergisi'nin 29. sayısı çıktı

Nisanur Dergisi'nin 29. sayısı çıktı

"Ailemizin dergisi" Nisanur'un 29. sayısı çıktı. Nisanur Dergisi Nisan sayısında dosya konusu olarak "Kutlu Doğum ekseninde aile" dosyasını ele aldı.

İSTANBUL- Aylık aile, eğitim ve kültür dergisi Nisanur’un Nisan 2014 sayısı çıktı. “Ailemizin dergisi” 29. sayısında dosya konusu olarak “Kutlu Doğum ekseninde aile” dosyasını ele aldı.

Derginin editör yazısında; “Gerçek şu ki doğumundan vefatına yaşamının her alanında ümmeti için önder ve rehber olan kıymetli peygamberimizin miladi doğum ayı olan Nisan ayı; Onun mesajını her zamankinden fazla dillendirme imkânı sunuyor. Bizler, bu dillendirmenin tabi gereği olarak, Onun ahlakını ve mesajını özümseme potansiyelinin olabilecek en yüksek düzeyde olmasını arzu ediyor ve sağlamak istiyoruz. Onu her zamankinden biraz daha farklı anmanın ve yaşam kesitinden çok da belirginleşmemiş hatların üzerinde durmanın etkili olacağı kanaatiyle; dergimizde bu ay ‘kutlu doğum ekseninde aile’ üzerinde yoğunlaştık.” sözlerine yer verilmiş.

Nisanur Dergisi Nisan sayısında ele aldığı konu başlıklarına bakacak olursak; Arzu Demir, “Bugün annelere, kadınlara, kızlara değer veriliyorsa, onlara söz hakkı tanınıyorsa o üstün şahsiyetli zatın sayesindedir.” derken, Rana Çeçen, O (SAV)’nun ne kadar ‘yapıcı’ bir eş olduğunu Tahrim Suresi’nin ilk beş ayeti ışığında değerlendiriyor.

Şehide Koca, “Peygamber sevdalısı olmak; eylem adamı olmak demektir! O laf yürütmez, iş yürütür.” derken, Esra Toprak, o namütenahi erdemlere haiz şahsın gençlik dönemindeki en önemli özelliklerinden günümüz gençliğinin nasıl da yoksun kaldığından dem vuruyor.

Aynur Sülün, “İnsanın gün geçtikçe yalnızlaşan ruhunu okşayacak bir eşin ilgisine, sevgisine, merhametine ihtiyacı varken; sırf bu ihtiyaçlarından olmamak adına bile olsa, egonun yüklediği tüm kaprislere, ihtiraslara, inatçılıklara, diklenmelere, küsmelere muhalefet etmeye değmez mi?” diye sorarken, Reyhan Çelebi, ‘Ümmü Ebiha’ olan Hz. Fâtıma’nın ibadetle şekillenen yirmi sekiz yıllık ömrünün her asrın kadınına güzel bir miras olduğunu vurguluyor.

Nisanur okurları için 1992 yılında Batman’da henüz gençliğinin baharındayken şehid edilen Muhammed Nur Koyun’un annesi ile oğlunun şehadeti üzerine bir röportaj gerçekleştirilmiş. Nisanur 29. sayısıyla tür seçkin bayilerde. Detaylı bilgi için www.nisanurdergisi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.