Nisanur Dergisi'nin 30. Sayısı çıktı

Nisanur Dergisi'nin 30. Sayısı çıktı

Aylık aile, eğitim ve kültür dergisi Nisanur'un Mayıs sayısı çıktı. Nisanur Dergisi 30. sayısında "Nefsi Hastalıklardan; Hased" konusunu ele almış.

İSTANBUL- “Ailemizin Dergisi” sloganıyla yayın yapan aylık aile, eğitim ve kültür dergisi Nisanur’un Mayıs 2014 sayısı çıktı. Nisanur Dergisi 30. sayısında “Nefsi Hastalıklardan; Hased” konusunu dosya olarak ele almış.

 

Derginin editör yazısında dosya konusuna ilişkin olarak; “Nefsi afetlerden göze çarpan; hayır ve güzellik adına her ne varsa bizden çalıp çırpan ‘hased’ oluyor. Haliyle bizler de ailemizin dergisinde bu ay hasedin aile hayatına ve yakın çevreyle olan bağa ne şekilde etki ettiğini ayet ve hadisler ışında değerlendirmek istedik. Bilhassa da manevi havasını henüz soluduğumuz mübarek ‘üç aylar’dan en güzel şekilde istifade edebilmek adına…” sözlerine yer verilmiş.

 

Derginin 30. sayısında ele alınan konulara baktığımızda ise; Aynur Sülün “En mantıksız ve takıntılı olan hased şekli, kadının; kocasının ailesiyle olan ilişkilerini kıskanmasıdır” derken, Reyhan Çelebi de “Ahlakı iyi olan çocuğumuza karşı olan muhabbetimiz, bizi çoğu kez adaletsizliğe sürüklüyorsa; hased duymaları konusunda gizli bir teşvik içinde olduğumuz” uyarısında bulunuyor.

 

Rana Çeçen “Kişi belki namaz kılmıştır, oruç tutmuştur, hayır hasenatta bulunmuştur ancak hased ile tüm yaptıklarını kendi eli ile ateşe vermiş olur” derken, Nevin Yapıcıoğlu da “Her varlığa, hem hayatını muhafaza edecek özellikler vererek hem de ihtiyaçlarını gidererek ihsan eden” El-Vehhâb ismi şerifini tanıtıyor.

 

Zehra Ayhan, “Tabiri caizse üç aylar da, senede bir defa serilen ve ahiret ticaretinin yapıldığı pazarlar mesabesindedir” derken Arzu Demir de yüce Rabbimizin ayı olarak nitelendirilen Receb-i Şerif’in önemini vurguluyor.  Şüheda Ülsen, “Ezoterik yapılanmalar” konusunda bilgiler verirken Şehide Koca ise, “Yoksa ben münafık mıyım? Onlardan olma ihtimalim var mı? Şeytan mı bana böyle vesvese veriyor?” nevinden içsel sorulara izahat getiriyor.

 

Nisanur bu ay da her ay olduğu gibi dopdolu. Şiirden öyküye, yemek ve tatlı tarifinden hikmetli sözlere, sağlıktan pratik bilgilere daha birçok konuyu bulabileceğiniz dergi 30. Sayısıyla seçkin bayilerde. (Hamdullah Sevim - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.