Nisanur Dergisinin 50. sayısı çıktı

Nisanur Dergisinin 50. sayısı çıktı

Aile dergisi Nisanur’un Ocak 2016 sayısı “İradeyi Sağlamlaştırmak” kapak konusuyla okurlarıyla buluştu.

Aylık Nisanur Dergisi, 50. sayısında “İradeyi Sağlamlaştırmak” konusu üzerine yoğunlaşırken, başyazı da ise Müslüman bir kadının olmazsa olmazı olan tesettür ihsanının sınırlarına dair bir takım hatırlatma ve tavsiyelerde bulunuyor.

Aylık aile dergisi Nisanur’un Ocak 2016 sayısı çıktı. Dergi 50. sayısında “İradeyi Sağlamlaştırmak” konuşu üzerine yoğunlaşırken; başyazıda ise Müslüman bir kadının olmazsa olmazı olan tesettür ihsanının sınırlarına dair bir takım hatırlatma ve tavsiyelerde bulunuyor.

Derginin röportaj bölümünde  yıllar önce Diyarbakır Çınar yolunda şehid edilen Muhsin Musillioğlu’nun anne-babasına yer verilmiş.

Derginin editör yazısında; “Rabbimiz bizi yarattı, bize ihsanlarda bulundu ve hayat sahnesinde bir takım roller biçti. Buna rağmen kimimiz ‘madem öyle yapıp ettiklerimden neden sorumluyum’ şeklinde; kimi kez gafletten kim kez nefse avukat kesilmekten, çoğu kez ise idraksizlikten kaynaklı sorular sorabiliyor. Şu bir hakikattir ki; bizleri yoktan var eden Allah, üzerimizde tasarruf hakkına en layık olandır. Bununla beraber ilmi, kudreti ve adaleti sınırsızdır, sonsuzdur… Bizi bir başına, göstergesiz, pusulasız bir şekilde koymadığı gibi usul ve adaplar hususunda izahsız da bırakmamıştır. Ve cüz’i bir irade de vermiştir. Verilen tüm o nimetler ışığında irademizi kullanarak bir seçim yapıyoruz ve o seçimi pratiğe geçirmeye bizi muktedir/muvaffak kılıyor. Dolasıyla ne o cüz’i dediğimiz irademizi yabana atabiliriz, ne de işin eylem boyutunu tastamam üstlenebiliriz. Bu bakımdan asıl önemli olan, irademizi ne yönde kullanma çabası içinde olduğumuzdur!  Bizler bir beşer olarak ama aynı zamanda bir ‘halife’ olarak irademizi güçlü tutabiliyor muyuz? Tutmamız neden önemli? Tutamazsak neler olur? Gibi bir takım mühim soruları ve konuları gündemimize aldık. İradenin sağlamlaştırılması mevzusunu işledik…” sözlerine yer verilmiş.

Editör yazısında dergi içeriğine dair ise; “İradesi güçlü olan bir kulun, Rabbinin (en ufak bir yanlışlıktan en büyük günaha kadar) yasakladığı, hoşnut olmadığı her şeyden zorlukla değil, gönül rızasıyla uzaklaşacağını ve hayatın her alanında iblisin kışkırtmalarına karşı daha temkinli olacağını ifade ettik... İradenin sadece ‘kesp’ yani istemek ve talep etmek kabiliyetinden olduğunu; kişinin iradesi ile istediğini, kudret-i İlahi’nin ise bu talep ve isteği yarattığını belirttik… İnsandaki cüzi irade Allah’ın külli iradesinin küçük bir numunesidir, dedik ve insanın onunla hayatının bazı kararlarını verdiğine dikkat çektik. Ve en nihayetinde “Ey insan! Tercihini yap! Karanlıklar içerisinde bocalayıp, seni yeryüzünde her türlü hile ile aldatan şeytanla birlikte ebedi azabı çekmek üzere cehenneme mi yuvarlanmak istiyorsun, yoksa iman nuruyla cennet nimetlerine kavuşup sonsuz kudret ve kuvvet sahibi olan Rabbine kavuşmayı mı istiyorsun?” diye sorarak tercihin kendi elinde olduğunun altını çizdik.” açıklamalarında bulunulmuş.

Nur Çocuk ekinin ücretsiz verildiği Nisanur Dergisi’ne 0212 562 18 81 numaralı telefondan ya da www.nisanurdergis.com adresinden ulaşabilir,  nisanur@nisanurdergisi.com mail adresine de paylaşımlarınızı yollayabilirsiniz.

Ayrıca nurcocuk@nisanurdergisi.com mail adresine de çocuklarınızın paylaşımlarını (Şiir, Makale, Resim) ve fotoğraflarını da yollayabilirsiniz. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler