Nişasta bazlı şekerde kota düşürüldü

Nişasta bazlı şekerde kota düşürüldü

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nişasta bazlı şeker kotasının düşürüldüğünü açıkladı.

AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nişasta bazlı (NŞB) şeker kotasını yüzde 5'ten yüzde 2.5'e indirdiklerini belirtti.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nişasta bazlı şeker kotasını yüzde 2,5'a indirerek oldukça düşük bir seviyeye çekiyoruz. Soma Işıklar bölgesinde yılda 6 milyon ton kömür çıkaran ve sözleşmeleri sona ermek üzere olan madenler önümüzdeki dönemde Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından işletilecek. Bu madenlerdeki 2 bin 400 işçinin tamamı Türkiye Kömür İşletmelerinde kadrolu olarak aynı şartlarda istihdam edilecek."

Nişasta bazlı şeker nedir?

Mısır Şurubu olarak da bilinen NBŞ, mısırın yanı sıra patates, buğday, kasava (tapioka) gibi bitkilerden de elde edilir.

Kan şekerini oldukça hızlı yükselten nişasta bazlı bu ürün, şekerin en zararlı formu olarak görülüyor. NBŞ; meyve suyu, bisküvi, ketçap gibi çok geniş bir yelpazedeki ürünlerde yer alıyor. Şirketler bu ürünü daha ekonomik olduğu için tercih ediyor.

Türkiye'de NBŞ, belirlenen kota kadar üretilebiliyor. Bu kararla birlikte Türkiye'de şeker üretiminin yüzde 97,5'i pancardan sağlanmış olacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.