Normalleşmeyi sağlamazsanız emperyalist ülkeler karıştırabilir bir alan bulacaklardır

Normalleşmeyi sağlamazsanız emperyalist ülkeler karıştırabilir bir alan bulacaklardır

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, basın kuruluşlarını ziyaretinde Suriye sınırında yaşanan gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu beraberindeki heyet, basın kuruluşları ziyaretleri çerçevesinde Öz Diyarbakır Gazetesini ziyaret etti.

HÜDA PAR heyetini, Öz Diyarbakır Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fahrettin Kanat ve Yazı İşleri Müdürü Ahmet Beşenk karşıladı.

Ziyarette gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Tanrıkulu, Suriye sınırında yaşanan gelişmelere işaret ederek,  “Türkiye’de normalleşmeyi sağlamazsanız emperyalist ülkeler karıştırabilir bir alan bulacaklardır.” dedi.

Ziyarette 28 Şubat’ın oluşturduğu mağduriyetler, Suriye sınırında ABD tarafından kurulacak paramiliter ordu, Türkiye’de güven ortamının oluşması için hükümete düşen sorumluluklar ve gündeme dair konular konuşuldu.

“Yüzlerce kişi 28 Şubat mağduru olarak ömür çürütüyor”

21 yıldır 28 Şubat kalıntılarının etkisinin devam ettiğini söyleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, “28 Şubat mağdurlarının halen mağduriyetleri giderilmiş değil. 28 Şubat’ın yıldönümüne gireceğiz. 21 yıl geçmesine rağmen halen cezaevlerinde yüzlerce kişi 28 Şubat mağduru olarak ömür çürütüyor. Yine memur olup da işten uzaklaştırılan binlerce kişi, okuldan atılan ve uzaklaştırılan on binlerce kişi var.” dedi.

“Anadilinde eğitim-öğretim isteyenlere büyük baskılar yapıldı”

Batıyı taklit etmenin beraberinde getirdiği mağduriyetlere dikkat çeken Tanrıkulu, “Batıyı taklit edeyim derken batının gayri ahlaki değerlerini getirip, inancımızla, örfümüzle, kültürümüzle bir dokusunun uyuşmadığı bu millete getirip dayatırsanız ortaya facialar çıkar. Sonuç itibariyle halka dayatılan batının değerleri nedeniyle büyük zulümler ve katliamlar yapıldı. Düşünün sarık takan, başını örten insanlar zulme uğradı, cezaevlerine atıldı, idam edildi veya anadilinde eğitim-öğretim isteyenlere büyük baskılar yapıldı.” ifadelerini kullandı.

“Bu ülkede yaşayan herkese adil şekilde yaklaşmak lazım”

Bu sorunların çözümü için hükümetin ‘insan’ ve ‘adalet’ ilkelerini merkeze alması gerektiğini sözlerine ekleyen Tanrıkulu, “HÜDA PAR olarak bu eksik ve yanlış uygulamaları gördükten sonra 5 yıl önce siyasi alanda çalışmalara başladık. Var olan bu sorunlara gerçek mahiyette çözüm önerileri sunduk. Birincisi, insanı ana eksenimize alacağız. İnsanın diline, dinine, ırkına, mezhebine bakmadan Allah’ın yarattığı bir insan olması hasebiyle değer verilmesi lazım. Temel hak ve hürriyetlerinin tanınması lazım. İkincisi adalet ilkesidir. Bu ülkede yaşayan herkese adil şekilde yaklaşmak lazım. Herkesin hakkını vermek lazım. Biz bu iki ilkenin Türkiye siyasetinde etkili olabilmesi için her zaman bunu dillendireceğiz. Bu ülkeyi yönetenler ve siyasiler, bu iki ilkeden yola çıkarak normalleşmeyi sağlamaları gerekiyor.” diye konuştu.

“Emperyalist ülkelere müdahale alanları oluşuyor”

Yapılan yanlış politikalardan dolayı emperyalist ülkelere müdahale alanlarının oluştuğunun altını çizen Tanrıkulu, “Emperyalist ülkelere müdahale alanları oluşuyor. Bir FETÖ eliyle darbe yapılmaya çalışıldı bir, örgüt eliyle çukur kazıldı ve barikatlar kuruldu, 6-8 Ekim olayları gerçekleştirildi. Eğer siz Türkiye’de normalleşmeyi sağlamazsanız, yani iç barışı ve temel hakları anayasal güvence altına almazsanız, bütün halkları kucaklayıcı siyaset yapmasınız, insanlara adaletle yaklaşmazsanız emperyalist ülkeler her an müdahale edebilir, karıştırabilir bir alan bulacaklardır. Bu, ülkenin belki gerilemesine neden olacaktır.” şeklinde konuştu.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.