Noşîrvan Mustafa: Barzanî devlet ilan etmeye hazırlanıyor

Noşîrvan Mustafa: Barzanî devlet ilan etmeye hazırlanıyor

Goran Hareketi Genel Sekreteri Noşîrvan Mustafa katıldığı bir toplantıda Kürdistan Bölge Başkanı Mesûd Barzanî’nin devlet ilan etmek için hazırlıklar yaptığını ve iki yıl sonra devleti ilan edeceğini söyledi.

Goran Hareketi Genel Sekreteri Noşirvan Mustafa katıldığı bir toplantıda Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin devlet ilan etmek için hazırlıklar yaptığını ve iki yıl sonra devleti ilan edeceğini söyledi.

Söz konusu toplantıda bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen kaynak, BasNews’e şu açıklamalarda bulundu: “Birkaç gün önce Goran Hareketi Genel Sekreteri Noşirvan Mustafa’nın düzenlediği bir toplantıya katıldık. Toplantıda Kürdistan’ın bağımsızlığı konusu görüşülürken Noşirvan Mustafa, Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin iki yıl sonra devleti ilan edeceğini ve şu anda bu yönde hazırlıklar yaptığını açıkladı.”

Goran Hareketi, 2012 yılında yayınladığı resmi bir duyuruda gerekli tüm hazırlıkların yapılması ve bir esasa oturtulması halinde Kürdistan bağımsız devletini destekleyeceğini bildirmişti.(Basnews)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.