Nüfus müdürlükleri hafta sonu da mesai yapacak

Nüfus müdürlükleri hafta sonu da mesai yapacak

İçişleri Bakanlığı, seçimler ve YKS gerçekleştirileceği için nüfus müdürlüklerinin hafta sonu da mesai yapacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından, seçim ve sınav işlemleri için hafta sonu nüfus hizmetleri mesaisi yapılacağına dair açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile 30 Haziran 2018-1 Temmuz 2018 tarihlerindeki Yüksek Öğretim Kurumları Sınavları (YKS) nedeniyle ortaya çıkabilecek olan acil kimlik kartı taleplerini karşılamak amacıyla nüfus müdürlükleri bu tarihlere rastlayan hafta sonlarında açık bulundurulacak.

Kimlik kartı müracaatlarına ilişkin değerli kâğıt bedeli tahsilatının; vergi dairesi müdürlüklerince anlaşmalı bankalar ve https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden yapılamaması halinde, değerli kâğıt bedeli tahsilatı yapılmadan vatandaşların T. C. kimlik kartı müracaatının alınması sağlanacak olup; başvuru sahibi teslim alacağı geçici kimlik belgesi ile işlemlerini gerçekleştirebilecek.

İlk mesai gününde değerli kağıt bedelinin yatırılmaması halinde kimlik kartı başvurusu iptal edilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler