Nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde e-Devlet uygulaması başladı

Nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde e-Devlet uygulaması başladı

​Batman İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden yapılan duyuruda, e-Devlet uygulamasının başlatıldığı belirtildi.

Batman İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde de e-Devlet uygulamasının başlatıldığı bildirildi.

Nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde de e-Devlet uygulamasının başlatıldığı ifade edilen açıklamada, "E-devlet şifresi ile güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak https://vatandas.nvi.gov.tr/AdresBeyan/VatandasLogin ve www.türkiye.gov.tr adreslerinden nüfus kayıt örneği ve/veya yerleşim veri ve diğer adres belgesinin sorgulamasının yapılabilmesi, üretilen belgelerin fiziki veya elektronik ortamda ilgili mercilere verilebilmesi mümkün hale gelmiştir. Ayrıca e-devlet kapısı üzerinden geçici kimlik belgesi sorgulama ve doğrulama hizmeti de verilebilmektedir." denildi.

Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi: "Yürütülen bu çalışmalar ile nüfus müdürlüklerindeki yoğunluğun azaltılması amacı ile vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, bürokratik işlemleri azaltmak, emek ve zaman kaybını önlemek ve hizmette etkinliği arttırmak amacıyla nüfus müdürlüklerine gitmeden, e-Devlet kapısı üzerinden, e-Devlet şifreleri ile nüfus kayıt örnekleri ile yerleşim yeri ve diğer adres belgelerini sorgulayabilmek ve söz konusu belgeleri temin etmeleri mümkün hale gelmiştir. E-Devlet kapısı üzerinden alının belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olup tüm işlemlerde kabul edilmesi yasal zorunluluktur." (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.