Nuh Eğitim Der üye ve gönülleriyle bayramlaştı

Nuh Eğitim Der üye ve gönülleriyle bayramlaştı

Şırnak Nuh Eğitim ve Kültür Derneği, üye ve gönülleriyle dernek binasında bir araya gelerek bayramlaştı.

Şırnak’ta yaptığı sosyal faaliyetleriyle halkın büyük teveccühünü kazanan Şırnak Nuh Eğitim Sağlık,Yardımlaşma,Dayanışma ve Kültür Derneği (Nuh Eğitim Der) üye ve gönülleriyle bir araya gelerek bayramlaştı.

Her yıl Ramazan ayının 2.ci gününde üye ve gönülleriyle bir araya gelip bayramlaşan Nuh Eğitim Der, bu yıl da aynı gün ve saate bayramlaştı.

Bayram programına Şırnak HÜDA PAR İl Başkanı Abdullah Kılınç, İlçe Başkanı Emcet Yalçın ile derneğin üye ve gönüllüleri katıldı.

İkindi namazını üye ve gönüllülerle beraber Hz.Ömer camisinde kılan dernek yetkilileri, bayramlaşmak için Nuh Eğitim Der konferans salonunda bir araya geldi.

Programdan önce bir konuşma yapan Nuh Eğitim Der Başkan yardımcısı Sait Külter, bayramların İslam aliminde küskünlerin barıştığı, fakir ve yoksulların hatırlanıp hediyeleştiği, dayanışma ve kardeşliğin ön plana çıktığı müstesna günler olduğunu söyledi.

Kur’an-ı Kerim’den ayet ve hadislerle bayram ve Ramazan ayı ile ilgili örnekler veren Külter, bir aylık oruçtan sonra hep beraber bayram sevincini idrak ettiklerini belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Ramazan ayı bize çok güzel alışkanlıklar edinmemizi sağladı. Camilerde beş vakit cemaatle namaz kılmamızı, Kur’an-ı Kerim’i okumamızı, yardımlaşma ve dayanışmayı öğretti. İslam ahlakını ve davasını daha iyi kavramamızı, aç halimizle yoksulların halini daha iyi görmemiz gerektiğini öğretti. Önemli olan bu güzel alışkanlıkları Ramazan ayından sonra da sürdürülebilir hale getirmemizdir”

Daha sonra üye ve gönüllüler, salavatlar eşliğinde saf tutarak bir birleriyle bayramlaşıp kucaklaştı.

Bayramlaşma programı, ümmetin selameti için Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar tarafından yapılan dua ve misafirlere yapılan ikramla sona erdi.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.