Nükleer ve kimyasal kitle imha silahları haramdır

Nükleer ve kimyasal kitle imha silahları haramdır

Ali Hameney, "Dini açıdan nükleer ve kimyasal kitle imha silahları haramdır." dedi.

Tahran'da üniversite hocalarıyla bir araya gelen Ali Hameney, ABD ile kesinlikle müzakere etmeyeceklerini ve ülkedeki tüm yetkililerin bu konuda hemfikir olduğunu vurguladı. Hamaney, dini açıdan nükleer ve kimyasal kitle imha silahların habram olduğuna dikkat çekti.

Hamaney, ülkede yürütme organı, siyaset ve diplomatik kurumların ABD ile müzakere edilmemesi konusunda hemfikir olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Müzakerede asıl mesele müzakere edilecek konunun belirlenmesidir. Biz her konuda müzakere etmeyiz. Devrimin temel ilkeleri ve ülkenin savunma kapasitesi müzakere konusu olamaz. ABD ile müzakere kesinlikle tavsiye edilmemektedir. İran, kesinlikle ABD ile müzakere etmeyecektir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, ABD ile müzakere etmeyişimizin nedeni şudur: Birincisi hiçbir faydası yoktur, ikincisi de zararı vardır"

Hamaney, ABD'lilerin genel olarak hedeflerine ulaşmak için kullandıkları bir strateji ve taktikleri olduğunu, karşı tarafı bezdirmek için baskı stratejisi uyguladıklarını ve o baskıyı sonuca ulaştırmak için de müzakere kartından yararlandıklarını ifade etti.

Nükleer silah peşinde olamadıklarını vurgulayan Hamaney, "İran'ın nükleer alandaki teknolojisi, etkili bir baskı aracıdır. Nükleer alanda teknik ve bilimsel potansiyele sahip olmamıza rağmen kesinlikle nükleer silah peşinde değiliz. Çünkü dini açıdan nükleer ve kimyasal kitle imha silahları haramdır. Depoya kaldırmak amacıyla dahi olsa kitle imha silahlarının üretimini yanlış, mantıksız ve akıl dışı görüyoruz. Çünkü bu durumda da ülke bunun için yüksek miktarda masraf yapacak ve bütçe ayıracak ancak bu üründen istifade edilmeyecek." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.