Nureddin Yıldız'ın programlarının iptal edilmesine tepki foto

Nureddin Yıldız'ın programlarının iptal edilmesine tepki foto

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın bugün Gaziantep’te yapılacak olan konferanslarının solcu grupların sosyal medya üzerindeki provokatif tepkilerinin ardından ‘güvenlik gerekçesiyle’ iptal edilmesi Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri taraf

Şehitkamil İlçe Müftülüğü ve Sosyal Doku Vakfı tarafından bugün Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) düzenlenecek olan Nureddin Yıldız Hoca’nın katılacağı ‘Adam Genç’ ve Şehitkamil Kongre Merkezinde ‘İnsanlık Zamanı’ konulu konferansların ‘güvenlik gerekçesiyle’ iptal edilmesine Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri tepki gösterdi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, üniversite önünde toplanarak söz konusu programların iptal edilmesine ilişkin bir basın açıklaması düzenleyerek, iptal kararına sert tepki gösterdiler.

Toplanan kalabalık sık sık tekbir getirerek ‘İslami hareket engellenemez’, İstikbal İslam’ın Allah’u Ekber’, ‘Zalimler için yaşasın Cehennem’ şeklinde sloganlar atarak programların iptal edilmesine tepki gösterdiler.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Yunus Berk, son günlerde sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız Hoca’nın şahsında İslam’ı hedef almasını ve söz konusu programların kimi çevreler tarafından provokatif tepkilerin ardından iptal edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Berk, “Bugün Gaziantep’te yapılacak olan konferans için  tüm resmi izinler olmasına rağmen bir grup kendini bilmez tarafından sosyal medya üzerindeki provokatif ve ahlak dışı tepkilerinin ardından Gaziantep Üniversitesi Rektörü tarafından sadece bir twit ile iptal edilmesi kabul edilemez.”dedi.

Müslüman gençler olarak bu olaylara ve iptal edilen programlar karşısında tepkisiz kalmayacaklarını belirten Berk, ‘Alimler Peygamberlerin varisleridir’ hadis-i şerif-i’nce İslam alimlerini itibarsızlaştırma operasyonlarına karşı onları savunma görevini üstlenmiş Müslüman gençler olarak, biz bu olaylara tepkisiz kalmayacağımızın bilinmesi için toplanmış bulunmaktayız.”ifadelerini kullandı.

‘Bir şahsı koruyamayan, bir şehri nasıl koruyacak?’

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın üzerinden İslam’a bir saldırı girişimi olduğunun altını çizen Berk, “Güvenlik endişesi sonucu iptal edildiği söylenen ve asıl olarak gezi zihniyetli bir takım zevatrın baskısı sonucu ertelenen Nureddin Yıldız Hoca‘nın konferanslarının şahsı üzerinden İslam’a bir saldırı girişimi olduğunu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. 3-5 çapulcu bozuntusunun mesnetsiz bir olayı çoğaltarak yaptıkları linç kampanyasının akabinde oluşan buhranlı havayı da idare edemeyen mülki amirlere de ‘bir şahsı koruyamayan, bir şehri nasıl koruyacak?’ diye sormaktan kendimizi alıkoyamıyoruz.”şeklinde konuştu.

Berk, açıklamasının sonunda, Gaziantep Valisi ile GAÜN Rektörünü istifaya çağırdı.

Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler