"Nurs köyü, inanç turizminin en gözde mekanı haline getirilecek"

"Nurs köyü, inanç turizminin en gözde mekanı haline getirilecek"

​Bediüzzaman Said Nursi’nin doğduğu Nurs köyünde incelemelerde bulunan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, uygulayacakları projelerle burayı inanç turizmi için en gözde mekan haline getireceklerini belirtti.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin doğduğu Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünde incelemelerde bulundu.

Ustaoğlu ve beraberindeki heyeti köy sakinleri karşıladı. Bediüzzaman’ın doğduğu evi ziyaret eden Ustaoğlu, daha önce yarıda kalan projeler ve köy hakkında bilgi aldı.

İslam’a sancaktarlık yapmış, Anadolu’nun her yerine yaymış olduğu İslam'ın ışığıyla yeni genç kuşakların yetişmesine önemli hizmetler vermiş olan Said-i Nursi'nin mekanında olduklarını söyleyen Ustaoğlu, Nurs köyünün Bitlis ve Türkiye için çok önemli bir mekân olduğunu belirtti.

Geriye dönük güzel çalışmaların olduğunu, burayı daha iyi hizmet verecek bir mekan haline getirmek için çalışma başlatacaklarını vurgulayan Ustaoğlu, şunları söyledi: "Başta Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız öncülüğünde burada geriye dönük güzel çalışmalar ve altyapı hizmetleri olmuş. Binlerce kişinin her yıl ülkemizin her yerinden akın akın gelip, işte burada hem Said Nursi Hazretleri’nin doğduğu evi, onun namaz kıldığı mescidi ve burada bulunduğu mekanlarıyla ziyaret ederek, herkesin gelip burada işte dua ettiği, o manevi iklimi ve atmosferi yaşadığı ve yaşamaya çalışacağı güzel bir mekandır."

Ustaoğlu, "Arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi, geçen yıllarda 100 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği bir yerdir. Bu mekanlara hizmet etmek, bu tip mekanları vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına ve günümüz koşullarında onların ihtiyaçlarına cevap verebilecek hale getirebilmek hepimizin görevi. İşte bizler de yapmış olduğumuz incelemeden sonra buraların eksikliklerin giderilmesi noktasında gerekli gayreti ve çabayı tabii ki göstereceğiz. Tabii bunun yanında en önemlisi de 2 yıl önceye kadar her yıl yüz binlerce kişi gelerek, Eylül’ün ilk haftasında burada hem Bediüzzaman Hazretlerini anma etkinlikleri çerçevesinde ülkemizin her yerinde insanların akın akın geldiği bir yerdir. Tekrar o eski günlerine dönmesi adına da elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz."

"Burayı inanç turizmine kazandırarak, halkın hizmetine sunmak bizim görevimiz"

Ustaoğlu, geriye dönük muhtemel aksaklıkları ve eksiklikleri gidereceklerini belirterek, millete ve vatandaşa yakışır bir şekilde, her yönüyle onların ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir inanç turizmi mekânı haline getireceklerini ifade etti.

Ustaoğlu, "Şimdi yolla ilgili şikayetler var. Önümüzdeki dönemde de yolun standartlarını yükselteceğiz. Ana yolumuz gayet iyi. Tabi buraya gelecek vatandaşlarımızın yatak kapasitesi bakımında yapılacak çalışmalar, bayanlara yönelik Kur’an kursunun inşaatının bitirilmesine yönelik çalışmalar, yine kalabalık olarak gelindiğinde onların ihtiyacına cevap verebilecek, ihtiyaç yerlerinin eksiklerinin giderilmesi adına yapılacak çalışmalarla inşallah önümüzdeki yıllarda burası çok daha, inanç turizminin en önemli mekânlarından birisi olacaktır." (İLKHA)


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.