Nusaybin'de bazı okular kapatıldı

Nusaybin'de bazı okular kapatıldı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde çukur ve barikatların bölgesinde bulunan 2 okul kapatılarak öğrencileri başka okullara taşındı.

Nusaybin’de çukur ve barikatların bölgesinde bulunan 2 okul kapatıldı. Öğrenciler, eğitimlerine başka okullarda devam edecekler.

Nusaybin’de eğitim gören öğrencilerin büyük bir bölümü başka yerlere taşındı. Öğrenciler, ulaşım sorunu yaşadıkları için okula gidemiyor.

Son 4 ayda artan olaylar nedeniyle halkın büyük bölümü göç etmek zorunda kaldı. İlçeye 7 defa uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle öğrencilerin büyük bir bölümü taşındıkları yerlerde ulaşım sıkıntısı nedeniyle yaklaşık 4 aydır eğitim göremiyorlar.

Fırat Mahallesindeki Kaymakam Bülent Pekdemir İlk ve Orta öğretim okulu, Atatürk İlköğretim okuluna taşındı. Yenişehir Mahallesi Yavuz Selim Sokak üzerinde bulunan Yavuz Selim İlköğretim Okulu ise Çağ Çağ Caddesi üzerinde bulunan Merkez ortaokuluna taşındı. Suriye öğrencilerin bulunduğu okulun önünde barikat yapılması nedeniyle onlar da okula gidemiyor. Ayrıca kapanan okulların tüm malzemelerinin halen okullarda olduğu ve taşınmadığı öğrenildi.

Öte yandan önümüzdeki günlerde ‘sokağa çıkma yasağı uzun sürecek’ endişesiyle imkânı olan binlerce öğrencinin başka şehirlere yerleşerek eğitime hazırlandığı öğrenildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler