Nusaybin’den Suriye’ye uzanan tünel bulundu

Nusaybin’den Suriye’ye uzanan tünel bulundu

​Mardin’in Nusaybin ilçesinden Suriye’ye uzanan bir tünel daha ortaya çıkarıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesiyle Suriye'nin Qamişlo kenti arasında PKK ile PYD'nin kazdığı değerlendirilen bir tünel daha bulundu.

Edinilen bilgilere göre, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde PKK tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcıların imhası ile saldırılar sonucu tahrip olan binaların yıkım çalışması devam ediyor.

Alınan bir ihbar üzerine Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler tarafından yasağın kaldırıldığı Zeynelabidin Mahallesi’nde yapılan arama tarama faaliyetlerinde bir mezarlığın altında tünel tespit edildi.  

Tünelin Suriye sınırına kadar giden kanalizasyonla bağlantılı olduğu belirlendi. PKK’lilerin çatışmaya girdikten sonra bu tünelden girip, bağlantılı olduğu kanalizasyondan sınırı geçerek PYD bölgesine geçtikleri tahmin ediliyor.

Kanika Mezarlığı’nda tespit edilen tünelin mezar duvarının iç kısmından başladığı ve mezarlık içinden geçerek sınır hattına uzanan kanalizasyon hattına bağlantılı olduğu kanalizasyon hattının da ülke sınır hattında mayınlı bölge olan alana çıktığı tespit edildi.

Hatırlanacağı üzere 3 Kasım 2016’da Suriye’ye uzanan 400 metre uzunluğunda bir tünel bulunmuş ve imha edilmişti.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler