Nusaybin Devlet Hastanesi’nde mamografi cihazı alındı

Nusaybin Devlet Hastanesi’nde mamografi cihazı alındı

Nusaybin Devlet Hastanesine alınan meme kanseri teşhisi için kullanılan dijital mamografi cihazı hizmete konuldu.

Nusaybin Devlet Hastanesine meme kanserinin erken teşhisinde kullanılan mamografi cihazı alınarak halkın hizmetine sunuldu.

Alınan cihaz hakkında bilgi veren   Nusaybin Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Umut Öğüşlü, yeni alınan dijital mamografi cihazının faaliyete girdiğini söyledi.

Yeni alınan cihazın meme kanseri teşhisi için çok önemli olduğunu bildiren Öğüşlü, “Normalde daha önce kullandığımız cihazlara göre daha güzel sonuçlar veriyor” dedi.

Cihazın kullanım amacı hakkında da bilgi veren Öğüşlü şöyle konuştu:
“Mamografinin kullanım amacı genellikle 40 yaş üstü bayan hastalarda, tarama amaçlı kullanılır. Burada en erken ve en yüksek doğruluğu sonuçlandıran araçlardan biri mamografidir. Dünya çapında daha yaygın kullanılan yöntemdir.  Yüzde 70’e kadar tek başına tanı sağlayabiliyor. Özellikle tarama amaçlı kullanıldığı için hastalara daha sağlıklı ulaşıyoruz ve onları hastanemize yönlendirebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şu anda haftada 40 ile 50 arasında tarama yaptıklarını belirtren Dr. Öğüşlü, çalışmaları KETEM ile birlikte yaptıklarını söyledi.

Cihazın kalitesinin oldukça yüksek ve ülke standartlarına uygun olduğunu ifade eden Öğüşlü: “Şüphelendiğimiz hastaları aynı gün içerisinde ultrasona çağırarak doğruluk tanı oranını artırıyoruz ve hastaları en kısa zamanda sonuçlandırıp, gerekirse bir üst merkeze yönlendiriyoruz. Şu ana kadar 300 civarında çekimimiz oldu. Bu cihazın Nusaybin’e getirilmiş olmasından dolayı çok memnunuz.” şeklinde konuştu.

Nusaybin Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Selim Önverdi ise, Nusaybin Devlet Hastanesinin alt yapı ve cihaz bakımından gelişimi için her geçen gün yeni çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Dijital mamografinin, kadınlarda sıkça görülen göğüs kanseri teşhisi için çok önemli olduğunu kaydeden Dr. Önverdi, “Cihaz kullanımı için personelimiz de göreve başladı. Bu teşhis için vatandaşlarımızın ilçe dışına gitmesine gerek kalmadı.Nusaybin Devlet Hastanesi olarak sağlık alanındaki tüm hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu cihazımız sayesinde hem sağlıktaki teşhise, hem de vatandaşlarımıza çok daha kolay ulaşacağız.” dedi.(Cihat Şayık- İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler