Nusaybin'de 13 kişilik aile tek göz odalı evde yaşam mücadelesi veriyor

Nusaybin'de 13 kişilik aile tek göz odalı evde yaşam mücadelesi veriyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, dul bir anne 12 çocuğuyla tek göz odalı evde yaşam mücadelesi veriyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde tek göz odalı evde yaşam mücadelesi veren Berivan Kaplan, 12 çocuğuyla bir odada kaldıklarını, hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

12 çocuğunu bir oda şeklindeki evde büyütmeye çalıştığını belirten Kaplan, eşinin kendilerini terk ettiğini, şu an yaşadıkları evin bodrum kat ve kiralık olduğunu, çalışacak kimseleri olmadığı için 4 aylık kiralarını veremediklerini söyledi.

Kirayı ödeyecek durumları olmadığını ve kiranın ödenmemesi halinde dışarıda kalacaklarını söyleyen Kaplan, evlenen en büyük kızlarının da aynı kaderi yaşadığını, kira ödeyemedikleri için evden atıldıklarını, şimdi onun da kendilerine sığındığını belirtti. 

Beyaz eşya gibi normal bir evde bulunması gereken temel eşyalardan yoksun olan aile hayırseverlerden yardım bekliyor.

Nusaybin Düşünce-Der Yardım Komisyonu Başkanı Selman Kardaş, ailenin durumunu yerinde tespit etti. Kaplan ailesinin durumu hakkında bilgi veren Kardaş, bodrum katında yaşayan ailenin sürekli su baskınına maruz kaldığını, evde yaşayan çocuk sayısının çok olduğunu belirterek, aileye acilen yardımda bulunulması gerektiğini belirtti.

Kardaş, "Şu anda gördüğünüz 12 kişilik aile bodrum katında, bir oda bir mutfakta yaşamaktalar. Görüldüğü gibi mutfakta ne bir ocak ne bir eşya var, yaşadıkları odanın küçüklüğünden dolayı mecburen mutfakta yatıyorlar. Şu anda evin dört aylık kirası birikmiş, ödememeleri halinde evden atılacaklar, ev çok sağlıksız bir durumda, her tarafta nem var. 12 kişilik ailenin kaldığı bu evde çoğu çocuk, çalışan yok, maddi olarak çok perişan haldeler, her yağmurda evleri su basıyor, en ufak bir soğukta evleri buz gibi oluyor. Kira, elektrik ve su ücretini ödeyemez haldeler. Aile, normal bir evde olması gereken temel eşyalardan hiçbirine sahip değil." ifadelerini kullandı.

Kameralarımıza görüntü vermekten çekinen aile için Kardaş, "Duyarlı ve hayırsever vatandaşlarımızdan acil yardım etmelerini bekliyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.