Nusaybin'de 6 mahallede evi ve boş arsası olanlara karşılığında arsa verilecek

Nusaybin'de 6 mahallede evi ve boş arsası olanlara karşılığında arsa verilecek

Mardin'in Nusaybin ilçesinde çatışmalar sonucu yıkılan 6 mahallede evi ve boş arsası olanlara karşılığında arsa verileceği belirtildi.

Nusaybin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağırakçe, Nusaybin Kentsel Dönüşüm Ofisine asılan rezerv alanı planı hakkında açıklamalarda bulundu.

Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde evleri yıkılan vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların sürdüğünü belirten Ağırakçe, rezerv alanındaki (Akçatarla civarı ve Jandarmanın arkasındaki bölge) çalışmaları bitirdiklerini söyledi.

Bölgede imar, ifraz ve tapu işlemlerinin bittiğini açıklayan Ağırakçe, 6 mahallede bulunan ev veya boş arsalar için karşılığında, ev ve arsaların değerinde rezerv alanından imarlı, ifrazlı ve tapulu arsa verileceğini ifade etti.

Vatandaşların herhangi bir hak kaybına uğramaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının belirlediği standartlara göre işlem yapılacağını belirten Ağırakçe, haritaların Kentsel Dönüşüm Ofisine asıldığını, hak sahibi vatandaşların ofise gelerek gerekli işlemlerini yapabileceklerini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.