Nusaybin'de aileler arasındaki husumeti kanaat önderleri bitirdi

Nusaybin'de aileler arasındaki husumeti kanaat önderleri bitirdi

​Mardin’in Nusaybin ilçesinde 2 aile arasında yaşanan husumet, kanaat önderlerin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde geçtiğimiz aylarda çıkan bıçaklı kavgada ağır yaralanan bir gencin hayatını kaybetmesinin ardından 2 aile arasında başlayan husumet, kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Husumetin barışla neticelenmesi vesilesiyle "barış yemeği" verildi.  Barış yemeği, Nusaybin Müftüsü İrfan Açık'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Mardin Müftüsü İsmail Çiçek yaptığı konuşmada, insanın olduğu yerde hatanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Çiçek, "Mümin, kan kardeşini tercih edemezken din kardeşini tercih eder. Din kardeşiyle barışmak zorunda. İstenmeyen bir olay sonucunda bugün bir barış var. Allah, ecri ortak versin inşallah. Rabbim istenmeyen olayların bir daha yaşanmamasını nasip etsin. Bu barışa vesile olan kardeşlerimden Allah razı olsun." dedi.

AK Parti Mardin il Başkanı Nihat Eri ise konuşmasına, saldırıda hayatını kaybeden Umut Aydın'ı anarak başladı.

Eri, şöyle konuştu: "Aydın ve Yapışık ailelerimiz arasında istenmeyen, arzu edilmeyen nahoş bir olayın, Kur'an- Kerim'de iyiliği emreden dinimizin kurallarına uygun olarak bu 2 ailemizi barış masasına oturtan kardeşlerime ve ailelere teşekkür ediyorum. Bu barışın Nusaybin barışına da Türkiye barışına da katkı sağlayacağına inanıyorum. Barıştan sonra bu kardeşlerimiz eskiden olduğu gibi yine sulh içerisinde kardeşçe bir arada yaşayacaklardır."

Programda konuşan Mardin'in kanaat önderlerin Mahmut Kılınç da barış yemeğinde yaptığı konuşmasında 2 aileyi tebrik etti.

İki ailenin de barışa gelerek onurlu bir duruş sergilediğini belirten Kılınç, "Böyle onurlu duruşları Allah bize, toplumumuza ve Müslümanlara nasip etsin. Öncelikle hayrın ve barışın kapısını açtığı, fitnenin kapısını kapattığı için mağdur ailenin büyüğü İbrahim Aydın'ı gönülden tebrik ediyorum. Bu vesileyle barışa vesile olan Yapışık ailemize de teşekkür ediyoruz. Barış iyi bir şeydir. Allah'a şükür her iki ailemiz de bu onurlu duruşa adım attılar" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra iki aile üyeleri, kanaat önderleri ile siyasi temsilcilerin öncülüğünde helalleşerek barıştı. Nusaybin Müftüsü Açık'ın yaptığı duadan sonra barış yemeği verildi. 

Barış yemeğine Mardin Müftüsü İsmail Çiçek, Nusaybin Müftüsü İrfan Açık, HÜDA PAR İl Başkanı Şehmus Akman, İlçe Başkanı Halil Talayhan, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri, Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel ve kanaat önderleri katıldı.

İLKHA



























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler