Nusaybin'de Dursun Ali Erzincanlı şiir dinletisi programı

Nusaybin'de Dursun Ali Erzincanlı şiir dinletisi programı

​Mardin’in Nusaybin ilçesinde Dursun Ali Erzincanlı şiir dinletisi programı düzenlendi.

Nusaybin'de düzenlenen Dursun Ali Erzincanlı şiir dinletisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen program, Kütüphane Müdürü ve Belediye Kültür ve Sosyal işler Müdür Vekili Nurettin Şimşek'in açılış konuşmasıyla başladı.

Nusaybin'in çok çetin bir imtihanla karşı karşıya kaldığını bildiren Şimşek, "Biz buna şükrediyoruz. İnşallah daha güzel günler yakındır.  Yeter ki biz buna inanalım bu mutluluk ve heyecan içerisinde olalım. Ümidimizi kaybetmezsek daha güzel günlere daha aydınlık bir geleceğe beraber yürüyebiliriz.

Konuşmalardan sonra sahne alan Dursun Ali Erzincalı, "40 yaşındasın, Bedir ve 30 Kurşun" adlı şiirlerini okudu. Şiirleri dinleyen bazı vatandaşların duygulandığı görüldü. Program, 15 Temmuz Şehitlerini anlatan sinevizyon gösterimiyle sona erdi.

Programın sonunda Nusaybin Vergi Dairesi Müdürü ve Destek Hizmetleri Müdür Vekili Yener Yıldırım,  Erzincalı'ya teşekkür bir buket gül takdim etti.

Programa katılan TÜGVA İl Başkanı Mesut Çetin, bu tür programlara geçlerin ihtiyacı olduğunu belirterek, benzer programların tertiplenmesi gerektiğini ifade etti.

Çetin, "Bugün değerli bir insan Dursun Ali Erzincanlı ilk defa Nusaybin’e geldi. Programa geçler yoğun olarak katılmıştı. Geçlerimiz bu programlara hasretti ama bugün bu değerli insanların Nusaybin'e gelmeleri inşallah ilçeyi güzelleştirir. Bu programlar halkımız için lazımdır, geçlerimizin dinamizmi bu programlar sayesinde artmaktadır." dedi.

Bu tür programların ilçede devam etmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlardan Nurşen Erez, "Böyle imanlı insanlar bizim için çok önemlidir. Sözleri iman dolu bu nedenle çok duygulandım ve bu  programdan dolayı çok sevindim. Ben 15 Temmuz şiirinden etkilendim. Ben de bir anneyim şehit annesinin duygularını paylaştım. Allah’u Taala bize ve çocuklarımıza da şehitliği nasip etsin inşallah bu insanların bizim ilçemize gelmeleri çok iyi oldu." şeklinde konuştu.

Programa Nusaybin Müftüsü İrfan Açık, TÜGVA İl Başkanı Mesut Çetin, Nusaybin Kütüphane Müdürü Nurettin Şimşek, Vergi Dairesi Müdürü Yener Yıldırım, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kemal Aslan, Malmüdürü Özgür Turan  ve vatandaşlar katıldı.(Cihat Şayık-İLKHA)


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.