Nusaybin’de hırsız veya hırsızlar, bu kez binaların yıldırımsavar kablolarını gözüne kestirdi

Nusaybin’de hırsız veya hırsızlar, bu kez binaların yıldırımsavar kablolarını gözüne kestirdi

Mardin’in Nusaybin ilçesi Abdulkadir Paşa Mahallesi 10. Etapta bulunan TOKİ konutlarında hırsızların çalma girişiminde bulunduğu yıldırımsavar kablolarında hasar oluştu.

Nusaybin ilçesi Abdulkadir Paşa Mahallesi 10. Etapta bulunan TOKİ konutlarına giren hırsız veya hırsızlar, su sayaçlarından sonra binaları yıldırım düşmelerine karşı koruyan ve halk arasından yıldırımsavar olarak bilinen Paratoner kablolarını çalma girişiminde bulundu.

Bina damından gelerek toprağın altına gömülü kablonun yerdeki bölümünü toplayan hırsızlar, mahalle sakinlerinin durumu fark etmesiyle kabloları çalamadan bölgeden uzaklaştı.

Şimşeklere karşı bina ve vatandaşları korumak için hayati öneme sahip Paratoner kablolarının sökülmesin tepki gösteren vatandaşlar, “TOKİ konutlarının bir bölümünde gece sokak lambaları açılmıyor. Bölgede kamera sistemi de yok. Binaların bir bölümü hala boş, bunu bilen hırsızlar çok rahat bir şekilde gelip hırsızlık yapıyor. Emniyetin bu konuda önlem almasını istiyoruz. Hırsızlar paratoner kablolarını çalacak kadar işi ilerletmişler.” ifadelerini kullandı.


Hırsız veya hırsızlar, bu kez binaların yıldırımsavar kablolarını gözüne kestirdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.