Nusaybin'de Öğretmene yapılan saldırıya tepki

Nusaybin'de Öğretmene yapılan saldırıya tepki

Eğitim Bir Sen Nusaybin İlçe Temsilcisi Zeki Can, Atatürk Ticaret ve Meslek Lisesi'nde öğretmenlere yapılan saldırıyı kınadı.

MARDİN - Atatürk Ticaret ve Meslek Lisesi’nde öğretmenlere yapılan saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor. Eğitim Bir Sen Nusaybin İlçe Temsilcisi Zeki Can, öğretmenlere yapılan saldırıyı kınadı.

Nusaybin’de 18 Nisan tarihinde Atatürk Ticaret Meslek Lisesi’nde eğitim camiasını çok üzen menfur bir olayın yaşandığını hatırlatan Can, “Öğrencilerimize iyi bir gelecek hazırlamaktan başka amacı olmayan Okul Müdürü, Okul Müdür Yardımcısı ve Bilgisayar Öğretmeni önce ağza alınmayacak şekilde hakaretlere maruz kalmışlar bununla da yetinmeyip fiziki  şiddete maruz kalmış ve darp edilmişlerdir. Daha öncede bu tür olayların sıkça yaşandığı bu okulumuzda aslında bizi en çok üzen olayda idareci ve öğretmenlerimizin bütün öğrencilerin gözü önünde rencide edilmeleri küçük düşürülmeleri, hakarete ve şiddete maruz kaldıkları halde gerek kamuoyunun gerekse ilgililerin olaya kayıtsız kalmasıdır.” dedi.

Eğitimciye saldırmanın barışa, bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak manasına geldiğine inandıklarını dile getiren Can, “Bugüne kadar okullarda yeterli güvenlik önlemlerinin alınmamış ve okullarda eğitim çalışanlarına uygulanan şiddete seyirci kalındığına inanıyoruz. Öğretmenlerimiz itibarsızlaştırıldıkça ve şiddete maruz kaldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır.  Tüm eğitim çalışanları olarak öğretmenlerimize yapılan saldırı ve saldırıların tekrar etmesi durumunda hiç kimse gençliğimize iyi bir gelecek hazırlamaktan söz edemeyecektir. Eğitim-Bir-Sen olarak yaşanan bu menfur olayı şiddetle kınıyor,  Nusaybin halkını, sivil toplum kuruluşlarını, duyarlı veli ve öğrencilerimizi öğretmenlerimize sahip çıkmaya ve bu olayı şiddetle kınamalarını bekliyor, yetkilileri daha güvenli okullar için önlem almaya çağırıyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.