Nusaybin'de taşan kanalizasyon bina sakinlerini isyan ettirdi

Nusaybin'de taşan kanalizasyon bina sakinlerini isyan ettirdi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde tıkanan kanalizasyonun taşması sonucunda bazı evleri su basarken vatandaşlar, konuyu yetkililere defalarca iletmelerine rağmen sorunun çözülmediğini söyledi.

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Sekiz Mart Mahallesi’nde tıkanan kanalizasyonun taşması sonucunda 4 daireyi su bastı. Bina sakinleri, konuyu yetkililere defalarca iletmelerine rağmen sorunun çözülmediğini söyledi.

Alt yapı çalışmaların da borunun çöktüğünü, bunu da yetkililere ilettiğini söyleyen Mahmut Aktay yetkililerinse olayı görmezden geldiğini belirtti.

Aktay, “Alt yapı yapılırken burada bir borunun çöktüğünü tespit ettik. Ben bizzat logarın içine girdim. Fotoğraf ve video çektim. Durumu da yetkili birimlere bildirdim. Burayı yapan yüklenici firmaya da söyledik ama hiç biri bu duruma aldırış etmeden borunun üstünü kapatıp gittiler. Oranın yapılmaması halinde tıkanacağını ve binaları su basacağını söylememe rağmen kulak asmadılar. Yetkililere sesleniyorum, bir an önce bu duruma müdahale etmeleri lazım.” dedi.

Taşan kanalizasyon sorununu devamlı yaşadıklarını aktaran Mehmet Sevişen, daha önceki belediye başkanlarına konuyu ilettiklerini ancak kalıcı bir çözüm bulamadıklarını söyleyerek “Sokağa çıkma yasağında yağmur yağdığında yine aynı bu şekilde su kömürlüğümüze, bodrum katına girdi.  Su pompamız ve jeneratörümüz yandı. Kazan dairesinde 25 milyarlık kömürümüz suyun içinde kaldı, kim ödeyecek bu zararımızı? Daha sonra belediyeden Abdullah diye yetkili biri geldi. Burada birkaç logar yapacakların söylediler ancak bu da yalan çıktı. Zamanında müdahale edilseydi şimdi bu sorunları yaşamazdık.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.