"Nusaybin'de tren seferlerinin başlatılmasını istiyoruz"

"Nusaybin'de tren seferlerinin başlatılmasını istiyoruz"

Nusaybin'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, tren seferlerinin acilen başlatılmasını istiyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde tren seferleri, 6-7 Ekim 2014 tarihli Kobani bahaneli olaylardan bu yana durdurulmuş durumda.

Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası, Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Nusaybin Şoförler ve Esnaf Odası, Nusaybin Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi ve Nusaybin Sulama Birliği yöneticileri ile nakliye firma çalışanları, Nusaybin Tren Garı'nda bir araya gelerek konuyla ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel, ilçede tekrar tren seferlerinin başlamasını istediklerini söyledi.

Özel, "Nusaybin demiryolumuz yaklaşık 5 yıldır, 6-7 Ekim Kobani olaylarından beri kapalıdır. İlçemizde fabrika yok, tek geçim kaynağımız demiryolu ve sınır kapısıdır. Hem sınır kapısı hem de demiryolunun kapalı olması ilçe esnafımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Nusaybin halkı olarak hem devletimizden hem de hükümetimizden acilen tren seferlerinin başlatılmasını istiyoruz. Nusaybin'de artık huzur var, kesinlikle güvenlik sorunu yoktur. İnsanlarımız işsiz durumda. Tren seferleri başladığı takdirde en az bin aileye ekmek kapısı olacaktır. Devlet büyüklerimizden, çağrımıza bir an önce kulak verilmesini talep ediyoruz. Nusaybin'de bulunan tüm STK'lar olarak bu girişimi Ankara'ya taşıyacağız." dedi.

Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen ise tren seferleri durdurulmadan önce ilçeye günlük olarak 40 ile 50 vagon yük taşındığını bildirdi.

İlçeye gelen yüklerin Irak başta olmak üzere tüm Ortadoğu ülkelerine gönderildiğini kaydeden Özmen, Nusaybin'deki bütün nakliye şirketlerinin iflasın eşiğine geldiğine dikkati çekti.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve nakliyeciler, tren seferlerinin tekrar başlaması için T.C. Demiryolları Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunma kararı aldılar.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.