Nusaybin'deki yasak 50. güne girdi

Nusaybin'deki yasak 50. güne girdi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 50. güne girerken, ilçeye 10 gündür içme suyu verilemediği öğrenildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lilerce açılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 50. güne girdi.

İlçenin Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Kışla ve Zeynel Abidin Mahalleleri ağır silah sesleriyle yankılanırken, kentin 6 mahallesinden sürekli dumanlar yükseliyor.

Genelkurmay Başkanı Akar, ikinci kez Mardin’e geldi

Bu arada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 50 günlük sürede ikinci kez Mardin’e gelerek Nusaybin’de son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Nusaybin'e içme suyu verilmiyor

Öte yanda 23 Nisan’da içme suyu hattına yapılan saldırıdan sonran Artuklu ve Kızıltepe ilçelerine su verilirken Nusaybin'e 10 gündüz su verilemiyor.

318 PKK’li öldürüldü

50 gündür devam çatışmalarda 54 asker ve polis hayatını kaybetti. Resmi açıklamalara göre; düzenlenen operasyonlarda ise 318 PKK’li öldürüldü. İlçede 203 barikatın kaldırıldığı ifade edilirken 674 el yapımı patlayıcının da imha edildiği kaydedildi.  (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.