Nusaybin’deki yıkımın boyutu fotoğraf karesine yansıdı

Nusaybin’deki yıkımın boyutu fotoğraf karesine yansıdı

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşanan çatışmaların meydana getirdiği yıkımın her gün yeni bir boyutu ortaya çıkıyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lilerce açılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. İlçede yaşanan çatışmaların bilançosu her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

İlçede çekilen fotoğraf kareleri, hasarın boyutunu gözler önüne seriyor. 120 bin nüfuslu Nusaybin’in 15 merkez mahallesi bulunuyor. Bunlardan Fırat, Dicle, Abdulkadirpaşa, Yenişehir ve Zeynel Abidin mahallerinde çukur ve barikat var. Bu mahalleler ilçe nüfusunu yüzde 80’ini barındırıyor. Sokağa çıkma yasağının başladığı 14 Mart’tan beri çatışmalar bu mahallerde sürüyor.

Binlerce insanın evini barkını terk ettiği ilçenin Fırat Mahallesi Molla Osman Camii çevresindeki sokaklara ait fotoğraflar sosyal medya sitelerinde paylaşıldı. Fotoğraflara yansıyan görüntüye göre; bölgede sağlam yapı kalmamış. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler