Nusaybin'den göç eden amcanın hayat mücadelesi

Nusaybin'den göç eden amcanın hayat mücadelesi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı Kızıltepe’ye yerleşen 54 yaşındaki Selahattin Amca kimseye muhtaç olmamak için ayakkabı boyacılığı yapıyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı Kızıltepe ilçe merkezinde yerleşen Selahattin Alper’in (54) yaşama tutunma mücadelesi örnek teşkil ediyor.

Zorlu yaşantısıyla ilgili İLKHA’ya konuşan Selahattin amca, hayatında hiç evlenmediğini, evli olan ablasıyla  birlikte Nusaybin’den göç ettikten sonra kiraladıkları evde beraber kalıyor. Örnek bir insan profili sergileyen Selahattin Amca, bedensel engelli olmasına rağmen kimseye muhtaç olmamak için yaklaşık 2 aydır geldiği Kızıltepe’de, her sabah boya kutusunu sırtına alıp çarşı merkezine gelerek ayakkabı boyacılığı yapıyor.

Nusaybin’deki evinin yerle bir olduğunu çaresiz bir şekilde anlatan Selahattin Amca, içinden ahlar çekerek adeta evinin yıkılmasına sebep olanlara beddua ediyor. Bir ayakkabıyı bir TL’ye boyadığını, Günde 5-10 TL arasında para kazandığını belirten Selahattin amca, kimseye muhtaç olmamak için çalıştığını söyledi.

“Nusaybin’de evim yıkıldı kimseye muhtaç olmamak için ayakkabı boyuyorum”

Oturdukları eve 400 TL kira ödediklerini söyleyen Selahattin  Amca, “Yaklaşık 2 ay önce Nusaybin’deki olaylar yüzünden evli olan ablamla beraber Kızıltepe’ye göç ettim. Nusaybin’de evimiz vardı ama şimdi yerle bir oldu. Kısmet olmadı hiç evlenmedim. Kızıltepe’ye ablam ve eniştemle beraber geldik. Şu an onların yanında kalıyorum. Oturduğumuz eve 400 TL kira ödüyoruz. Kimseye muhtaç olmamak için de ayakkabı boyuyorum. Bir ayakkabıyı 1 TL'ye boyuyorum. Günde 5-10 TL kazanıyorum. Nasibimizde ne varsa onu kazanıyorum. Elhamdülillah şimdiye kadar kimseye muhtaç olmamak için çalışıyorum, ekmeğimi kazanıyorum Allah kuvvet verdiği müddetçe de çalışacağım.” diyen Selahattin Amca, 'iş yok çalışamıyorum' diyenlere ise adeta insanlık dersi verdi.

Nusaybin’e dönüp dönmeyeceğini bilmediğini söyleyen Selahattin Amca, konuşmasını şöyle bitirdi. “Nusaybin’e dönüp dönmeyeceğimizi bilmiyoruz onu sadece Allah bilir. Allah’ın elinde olan bir şey, bizim elimizde değil. Olaylar bir bitsin, bakacağız. Şu an dönüp dönmeyeceğimizi bilmiyoruz.” dedi.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler