Nusaybin’in yeni görüntüleri ortaya çıktı

Nusaybin’in yeni görüntüleri ortaya çıktı

Sokağa çıkma yasağının 72 gündür devam ettiği Mardin’in Nusaybin ilçesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı. İlçenin son görüntüleri Suriye’den farksız…

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lilerce açılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 72’nci güne girdi.

İlçenin Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Kışla ve Zeynel Abidin mahalleleri ağır silah sesleriyle yankılanırken, kentin 6 mahallesinden sürekli dumanlar yükseliyor.

Tahribatın boyutu fotoğraf karelerine yansıdı

Çatışmaların devam ettiği ilçede yaşanan tahribatın her gün yeni bir boyutu ortaya çıkıyor. Ağır silahların kullanıldığı, caddelere, sokak aralarına yerleştirilen patlayıcıların infilak ettirildiği ilçenin Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir ve Zeynel Abidin mahallelerinde binaların tamamının tahrip olduğu görülüyor. 

Acatlar Pasajı kül olmuş!

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Acatlar Pasajı’nda geçtiğimiz günlerde çıkan yangın ardından pasajın tamamen yanarak kullanılmaz hale geldiği örüldü. 22 Nisan 2016 Cuma günü akşam saatlerinde ilçe merkezinde bulunan Acatlar Pasajı’nda yangın çıkmış ve pasaj içerisinde bulunan tüm iş yerleri yanmıştı. İtfaiyenin uzun süren uğraşları sonrası pasajdaki yangın çevredeki ev ve iş yerlerine sıçramadan kontrol altına alınmıştı. Sosyal medya sitelerinde paylaşılan fotoğraflara göre pasajın tamamen yandığı ve kullanılmaz hale geldiği görülüyor.

İlçede 404 PKK’li öldürüldü

72 gündür devam çatışmalarda 66 asker ve polis hayatını kaybetti. Mardin Valiliği ise şuana kadar Nusaybin’deki operasyonlarda 404 PKK’linin öldürüldüğünü, 384 barikatın kaldırıldığını, bin 7 el yapımı patlayıcının da imha edildiğini açıkladı. (M. Salih Keskin – İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.