Nusaybinli çocuklar her şeye rağmen Kur’an dersini aksatmıyor

Nusaybinli çocuklar her şeye rağmen Kur’an dersini aksatmıyor

Mardin’in Nusaybin ilçesinde süren sokağa çıkma yasağı ve yaşanan çatışmalarda şehir adeta harabeye dönerken Nusaybinli çocuklar her şeye rağmen Kur’an-ı Kerim derslerini aksatmıyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde104 günden beri süren sokağa çıkma yasağı ve yaşanan çatışmalarda şehir adeta harabeye dönerken Nusaybinli çocuklar Kur’an-ı Kerim derslerini aksatmamaya çalışıyor.

TSK ve Emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyonların bittiği fakat sokağa çıkma yasağının 104. gününe girdiği Nusaybin’de,  Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Bu yaz, Kur'an’ı gönlüne yaz" temasıyla düzenlenen yaz kursları kapsamında Şex Reşit Camisinde  verilen Kur’an-ı Kerim kursuna çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Camiye gelen çocuklar arasında, kendi çocuğuyla birlikte Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye bazen veliler de geliyor.

Çocuğuyla birlikte Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye gelen ve 40 yaşında olduğunu söyleyen bir veli, okumanın yaşının olmadığını ve büyüklerin çocuklara örnek olması gerektiğini belirterek,  “Şu ana kadar Allah’ın kelamından paysızdım, öğrenmek bizim üzerimizde farzdır. Bu, dünyamızı ve ahiretimizi kurtarmamız için gereklidir. Okumanın yaşı yoktur. Ben okuyup oğluma örnek olacağım. Çünkü çocuklar babalarına bakarlar. Ben okumazsam o da yarın, ‘babam okumadı, ben de okumayacağım’ der.   Ben o yüzden okuyup örnek olacağım o da Kur‘an-ı Kerim’i hayırlısıyla okuyacaktır.” şeklinde konuştu.

Şex Reşit Cami İmamı  Ahmet Deniz, ilim öğrenmenin önemini, gözleri gören ve göremeyen insanlara benzetti.

Deniz, “Ahireti isteyen, dünyayı isteyen insan ilim öğrensin her ikisini aynı anda isteyenler de ilim öğrensin. Bilen ve bilmeyen insanın misali, gören ve görmeyen insan misali gibidir”. dedi. (İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.