Nusaybinliler belediyeye tepki olarak yolu tarfiğe kapattı

Nusaybinliler belediyeye tepki olarak yolu tarfiğe kapattı

Mardin Nusaybin ilçesinde mahalle sakinleri, belediyenin 16 yıldır mahallelerine hizmet götürmediği gerekçesiyle yol kapattı.

Nusaybin 8 Mart Mahallesi sakinleri, Belediyenin sokaklarının üst yapısı  yapmadığını gerekçe göstererek, akşam saatlerinde mahallenin  giriş ve çıkışlarındaki sokak başlarına  taşlarla barikat kurarak  geçişlere kapattı.

HDP’li Belediyenin sokağı yapmadığını gerekçe gösteren mahalleli, 16 yıldır hizmet beklediklerini, ama hizmet namına belediyeden bir faaliyet görmediklerini  söyledi.

“Hepimiz bronşit olduk”
Belediyenin yolu yapacağına dair kendilerine söz verdiğini dile getiren 8 Mart Mahallesinin Aram Sokağı sakinleri, belediye tarafından sokağa beyaz çakıl döküldüğünü, böylece yolun eskisinden daha kötü bir hal aldığını ileri sürerek,  “Sokaktan geçen her araç tozu dumanı bir birine katıyor. Pencerelerimizi açamıyoruz, balkonlarımızda oturamıyoruz. Hepimiz bronşit olduk. Tozdan kurtulmak için sokağı trafiğe kapattık.” ifadelerini kullandı.

 “16 yıldır hizmet için bekliyoruz”
8 Mart mahalle sakinleri 16 yıldır bu sokakta yaşadıklarını ve sokağın üst yapısı için belediyeden hizmet  eklediklerini, kanalizasyon ve su borularının parasını dahi kendilerinin verdiğini kaydeden mahalleli, yolun biran önce yapılmasını beklediklerini dile getirdi.
Nusaybin’de geçtiğimiz günlerde de Barış Mahallesinde bulunan İnce Küme Sokak sakinleri, yollarının yapılmadığını gerekçe göstererek sokağı trafiğe kapatmıştı. (Cihat Şayık –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.