Nusra BM Barış Gücü askerlerini rehin aldı

Nusra BM Barış Gücü askerlerini rehin aldı

Suriye-İsrail sınırında bulunan Golan tepelerine yakın bölgeye kadar ilerleyen El Nusra grupları Golan Tepelerinde bulunan 43 BM Barış Gücü askerini rehin aldı.

İsrail işgali altında bulunan Suriye'nin Golan Tepeleri çevresinde dün sabah saatlerinde başlayana şiddetli çatışmalar devam ediyor. Bölgede ilerleyen El Nusra gruplarının 43 BM Barış Gücü askerini rehin aldığı bildiriliyor. Bölgede bulunan 81 BM personelinin de etrafı kuşatılmış durumda.

El Nusra grupları dün öğleden sonra Golan Tepelerine yakın bölgede bulunan Golan sınır kapısının kontrolünü ele geçirmişti. 

Bölgede devam eden çatışmalar nedeniyle Golan Tepelerine roket atıldığı iddia edilmiş, İsrail ordusu bu iddiaların ardından Suriye'de iki askeri üssü vurmuştu.

Golan Tepeleri'nde mahsur kalan BM askerlerinin serbest kalması için uluslararası kuruluşlar ve Suriye rejiminin harekete geçtikleri bildiriliyor.

Diğer taraftan Uluslararası Barışı Koruma Gücü'ne mensup 81 gözlemcinin de Golan Tepelerinde mahsur kaldıkları bildirildi.

BM'nin El Nusra grupları tarafından kuşatılan Barış Gücü askerlerinin tamamen serbest bırakılmaları ve güvenliklerinin sağlanması için girişimlerde bulunduğu belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.