Nusra Cephesi ile Hazm çatıştı: 35 ölü

Nusra Cephesi ile Hazm çatıştı: 35 ölü

Suriye'de El Nusra Cephesi ile Hareket Hazm grubu arasında Halep yakınlarında meydana gelen çatışmalarda iki taraftan en az 35 kişinin öldüğü bildirildi

El Nusra Cephesi ile Suriyeli muhalif gruplardan Hareket Hazm, Halep yakınlarındaki Üs 46'yı ele geçirmek için çatıştı. Gruplar arasında meydana gelen şiddetli çatışmalarda, 29 Hareket Hazm üyes,, 6 da El Nusra üyesi hayatını kaybetti.  

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre, El Nusra ile batı tarafından desteklenen muhalif gruplardan olan Hareket Hazm stratejik öneme sahip olan askeri Üs 46'nın kontrolünü ele geçirmek için birbiriyle çatıştı. 

Halep'in batısında bulunan stratejik öneme sahip üssü ele geçirmek için taraflar cuma gecesi çatışmaya başladılar. İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdurrahman, çatışmalar sonucunda Üs 46'yı el Nusra grubunun ele geçirdiğini söyledi. Üs 46 Kasım 2012'de muhalifler tarafından Suriye ordusunun elinden alınmıştı. 

El Nusra Cephesi, geçtiğimiz ay da Suriye rejimi birliklerinin kontrolünde olan 111'inci Alay'ın kontrolünü ele geçirmişti. 

El Nusra Cephesi'nin Üs 46 için çatıştığı Hareket Hazm grubu, ABD'nin ve batının Suriye'de ılımlı muhalif olara gördüğü gruplardan biri olarak biliniyor. Hareket Hazm, ABD'nin geçtiğimiz yıl muhaliflere yaptığı gelişmiş silah yardımını alan ilk grup olarak da biliniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler