Nusra Cephesi'nden uyarı

Nusra Cephesi'nden uyarı

Nusra Cephesi, muhalif gruplara Batı tarafından oluşturulan IŞİD karşıtı koalisyona katımamaları çağrısında bulundu ve koalisyon şer anlaşması olarak nitelendirdi

Suriye'de savaşan gruplardan Nusra Cephesi, muhalif grupları, ABD öncülüğünde oluşturulan uluslararası koalisyona katılmamaları konusunda uyardı.

Nusra Cephesi komutanlarından Muhammed el-Culani, Nusra Cephesi'ne ait yayın kuruluşu "Menaratu'l Beyza"da yayımlanan ses kaydında, ABD öncülüğünde IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonu "şer antlaşması" olarak nitelendirdi.

Sahada dürüstçe çarpışan tüm grupların, batı ve ABD'ye, IŞİD zulmünü, komutanların öldürülmesi ve zenginliklerin istila edilmesi gibi amaçlar için kullandırmamaları gerektiğini vurgulayan Culani, "Bu grupları cihat alevini söndürmeyi hedefleyen şer ittifakına katılmamaları ve batıya boyun eğmemeleri konusunda uyarıyorum" ifadesini kullandı.

Culani, bu grupların IŞİD'e karşı savaşmasını ya da saldırılarını püskürtmesini isteyenlerden "haçlı koalisyonuna" katılmamaları çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Batı ve ABD'nin, Müslümanları zulümden kurtarmak için geldiğini sanmayın. Esad, üç yıldır Sünni halkın başına ölüm yağdırdı, esarete mahkum etti, işkence yaptı, kimyasal silahla saldırdı. Ölü ve yaralı sayısı 1 milyona ulaştı. Bu batının sözünü ettiği uluslararası barış ve güvenliği tehdit etmiyor muydu?"

"NUSRA, HAÇLI SALDIRISINI ELİNDEKİ İMKANLARLA ŞAM'DAN PÜSKÜRTECEK"

Culani, batının, uzaktan yürütülen savaşın kendisini yıpratmayacağını sandığını savunarak, "Bu doğru bir tespit değil. Batı savaşın faturasını ağır ödeyerek, 100 yıl geriye gidecek. Nusra Cephesi, rejimle mücadeleye devam edecek ve haçlı saldırısını elindeki imkanlarla Şam'dan püskürtecek" diye konuştu.  

Öte yandan, Suriye rejiminin yanında savaşan Hizbullah'ın, Lübnan'ı iç savaşa sürüklediğini öne süren Culani, Lübnan'daki Sünni Müslümanları "Şam'daki kardeşlerine yardım etmeye ve Hizbullah'a karşı ayaklanmaya" çağırdı ve "Sınır kasabası Arsal'da yaşananların sonrasında ve öncesinde, Lübnan ordusunun, Hizbullah'ın hakimiyeti altında olduğu herkes tarafından anlaşıldı" değerlendirmesinde bulundu.

Koalisyon güçleri, geçtiğimiz günlerde Nusra Cephesi'ne ait 4 karargahı bombalamış, hava saldırısında aralarında Kanas Timi Komutanı Ebu Yusuf el-Türki'nin de bulunduğu 18'i keskin nişancı, 51 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırı sonrası bölgeye gazeteciler ve yerel aktivistler de dahil kimse alınmamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.