“O bir dava adamıydı”

“O bir dava adamıydı”

Geçtiğimiz günlerde Bingöl’ün Karlıova ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kar-Der Başkanı Murat Akansu’nun arkadaşları onu anlatmaya devam ediyor.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kar-Der Başkanı Murat Akansu’nun arkadaşlarından Sosoyolog Vahit Eser, “O tam bir dava adamıydı” dedi.

Karlıova’nın 6 ay içinde üç yiğit neferini yitirmesinin hüznü ve matemi yaşadıklarını belirten Eser, “Sabah erken saatlerde aracının fenni muayenesi için Erzurum'a giden, işlerini görüp dönüş yolunda Çat-Karlıova Karayolunda direksiyon hâkimiyetini kaybederek şarampole yuvarlanması sonucu hakka ruhunu teslim eden Murat Akansu’nun ölüm haberi bütün dava kardeşlerini, aile bireylerini, sevenlerini ve Karlıova halkını derinden üzmüştür.” dedi.

“İyi hasletleri bünyesinde barındıran zamanımızın sahabesiydi”

Eser, “Murat Akansu ağabeyimiz 25-30 yıllık İslami mücadele hayatıyla, ahlak ve faziletiyle, doğruluk ve dürüstlüğüyle, cömertlik ve alçak gönüllülüğüyle bütün iyi hasletleri bünyesinde barındıran zamanımızın sahabesiydi. Mücadele hayatı boyunca hep Allah'ın rızasını öncelemiş, şahsiyeti ve kişiliğiyle seveni ve sevmeyenine örnek olmuştur. Öyle bir ahlaka sahipti ki, ölüm haberine düşmanları bile üzülmüştür.” ifadelerini kullandı.

“İman etmişiz ki, davamız bizden bedeller alacak”

Murat Akansu’nun başa gelen bela ve musibetlere karşı sabırlı olunması gerektiğini söylediğini hatırlatan Eser, “6-7 Ekim olaylarından sonra Karlıova iki yiğit evladını, şehit Cengiz ve şehit Fethi kardeşlerini mücadelelerinin en güzel ispatı olarak kurban vermiştir. Bu iki dava erinin şahadetlerinde Murat abimiz duygusallıktan öte, Peygamberiz ve sahabelerin hayatından kesitler sunarak şunları anlatırdı:  İman etmişiz ki davamız bizden bedeller alacak, şehitlerimiz, muhacirlerimiz, yusufilerimiz olacak, düşmanlarımız kanımızı dökecekler. Eğer biz bunları yaşamıyorsak kendimizden şüphelenmeliyiz. Peygamberlerin, sahabelerin ve inanan müminlerin başına gelenler, bizim de başımıza gelince şükretmeli ve bela musibetlerden şikâyet etmemeliyiz. Ancak böyle imtihanı kazanmış oluruz.” dediğini aktardı.

“İslam’ı anlatmaktan, fakir ve yoksul halka yardım etmekten yıllarca cezaevi yattı”

Eser, konuşmasına şöyle devam etti:  “30 yılık yaşamını bu çerçevede yaşadı. Camide Kur’an-ı Kerim derslerinin yasaklandığı dönemde, Müslüman halkın çocuklarına Kuran-ı Kerim dersini vermekten asla geri kalmadı. Bu mücadelesinin sonucunda elbette işkence ve zindanlara merhabası olacaktı ve öyle de oldu. Kuran-ı Kerim dersi vermekten Resulullah’ı anlatmaktan ve fakir yoksul halka yardım etmekten yıllarca cezaevi yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra Karlıova da kurduğu Karlıova Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kar-Der) Başkanı olarak ilçe, köy ve mezralarda yüzlerce, binlerce fakir ve yetim aileye gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulundu. Ramazan ayında ilçe merkezine kurduğu iftar çadırında günlük yüzlerce kişinin iftar açmasına vesile oldu. Yaptığı tüm hayır faaliyetleriyle adeta zengin fakir arasında kardeşlik ve dayanışma köprülerini kuruyordu.”

“2014 yerel seçiminde HÜDA PAR Karlıova adayı oldu”

Murat Akansu’nun 2014 yerel seçiminde HÜDA PAR’dan Karlıova Belediye Başkan adayı olduğunu belirten Eser, “Seçim kampanyası boyunca bütün halkın teveccühüne mazhar oldu. Seçim mitinginde binlerce insana hitaben, Karlıova halkının dünya ve ahiret mutluluğu ve saadeti için neler düşündüğünü ve parti olarak amaçlarının ne olduğunu hiçbir şüpheye mahal bırakmadan en iyi dille ifade ediyordu.”dedi.

“25 yıldır tanıdığım Murat ağabeyimiz bize hep iyi hatıralar bıraktı.” diyen Eser, “Taziye günü karşılaştığım Murat ağabeyimizin oğlu Ali’nin, Bingöl Fen Lisesinden öğrenci arkadaşlarının öğretmensiz organize olup taziyeye gelmeleri, Murat ağabeyimizin yolunu sürdüren salih ve saliha evlatlar yetiştirdiğinin en güzel ispatıydı.”  (Nihat Kanat-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.