O davada da ‘Örgüt Hâkimleri' kararı var

O davada da ‘Örgüt Hâkimleri' kararı var

17- 25 Aralık ve ‘devletteki paralel yapı' soruşturmaları kapsamında tutuklu polislere tahliye kararı veren hâkimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik'in 17 Ocak 2011'de aralarında gazeteci-yazar ve İslami STK yöneticilerinin de bulunduğu 15 kişi hakkında tu

17- 25 Aralık ve ‘devletteki paralel yapı' soruşturmaları kapsamında tutuklu polislere tahliye kararı veren hâkimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik'in 17 Ocak 2011'de aralarında gazeteci-yazar ve İslami STK yöneticilerinin de bulunduğu 15 kişi hakkında tutuklama ve ceza kararı veren hâkimler olduğu ortaya çıktı. Hukukçular, bu hâkimlerin geçmiş kararlarının da yok hükmünde sayılması gerektiğini belirtti.

Mehmet Özcan / Doğruhaber
Yasadışı hiçbir faaliyetleri olmadığı halde gazeteci, yazar ve İslami STK yöneticilerini gece yarısı baskınıyla evlerinden alarak soruşturma açan İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Biriminin başında da yine tanıdık bir isim vardı: Yurt Atayün... Paralel yapı kapsamında şu an tutuklu bulunan dönemin Terörle Mücadele Şube Müdürü Atayün'ün, İslami STK dosyasından alıkonanlarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan talep ettiği bir günlük ek gözetim kararı ile de suç oluşturmak için zaman kazanmak istediği anlaşılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.