"O (s.a.v) Ümmetine çok düşkündü"

"O (s.a.v) Ümmetine çok düşkündü"

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Kâhta Çağrı Der Adıyaman'ın Sincik ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

ADIYAMAN – Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye Çağrı Der tarafından  Sincik ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik saat 13.00’da Sincik Stadyumunda Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Ardından Çocuk İlahi Grubu’nun seslendirdiği Mevlit ile devam etti.

 

Selamlama konuşmasını Kürtçe yapan Kahta Çağrı-Der Başkanı Mehmet Aydın, Peygamberden önce insanlığın içinde bulunduğu duruma değinerek, “Peygamberden önce insanlık kalmamıştı. İnsanlar birbirilerini faize, fuhşa ve zinaya teşvik ediyordu. Kimin cebinde para çoksa sözü geçerli olan o idi.  Kim daha fazla yalan söylüyorsa onlar yönetici oluyordu. Hayâsız, ahlaksız kadınlar ise hatun oluyorlardı. Ve bu şekilde insanları kötülüğe çağırıyorlardı. Bu günde öyle değil midir? İşte, Peygamber (a.s) böyle bir zamanda görevlendirilmişti” dedi.

 

Aydın konuşmasının devamında, “Eğer bizler Kur’an-a sahip çıkarsak çocuklarımızı okutursak kendi kucağımızı, aklımızı, fikrimizi, kalbimizi Peygamber (a.s)’ın hayatının etrafından toplarsak bizim aramızdan da,  Ebubekirler, Ömerler, Osmanlar, Aliler çıkar” ifadelerini kullandı.

 

Mehmet Aydın’ın konuşmasından sonra program Medine Çocuk İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Abdullah Kaval ise, Hz. Peygamber’in bütün insanlık için bir şans ve bütün bir insanlığı zulümden kurtardığını belirterek, Hz. Muhammed’in en önemli özelliklerinden bir tanesinin de ümmetine düşkün olması olduğunu söyledi.

 

Peygamber Sevdalılarının niçin Kutlu Doğum Etkinlikleri yaptığına değinen Kaval, “Peygamber Sevdalıları kimdir, kimlerdir bunları iyi araştırmamız gerekir. Niye bu hizmeti yapıyorlar. Böyle bir azimle, bütün bir bölgede, il ilçe demeden bu sevdaya kapılmışlar. Çünkü insanlığın kurtuluşu gerçekten peygamberledir (a.s) Biliyorsunuz Peygamber Sevdalılarının yaptığı başka bir şey var. Özellikle bu Kutlu Viladet nedeniyle her il ve ilçede binlerce Kur’an-ı Kerim dağıtmış. Niye çünkü toplumumuzun, hepimizin, özellikle de gençlerimizin, çocuklarımızın Kur’an’a ihtiyacı var. Hepimiz Kur’an-i Kerimin emirlerini, misyonunu hayatımızın merkezine taşımalıyız. Çocuklarımızı Kur’an ile hasbihal etmeliyiz. Çocuklarımız Kur’an ile hasbihal olmazsa başka meraklar onlarda uyanır” dedi.

 

Konuşmaların ardından sonra sahneye çıkan Çağrı İlahi Grubu ilahiler okudular.

 

Program,  Abdusselam Cing’in yaptığı duayla sona erdi. (Mehmet Eren – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.