O Ses Ceylanpınar’

O Ses Ceylanpınar’

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, şehrin Suriye sınırında yer almasından dolayı savaştan etkilenen çocuklar için “O Ses Ceylanpınar” yarışması düzenleniyor.

“Suriye sınırında silah sesleri müziğin gücüyle sussun, çocuklar gönüllerince şarkı söylesin” sloganıyla yola çıkan Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ceylan Bozoğlu, savaştan etkilenen çocuklar için “O Ses Ceylanpınar” yarışması düzenliyor.

Yaklaşık 4 yıldır Suriye’de devam eden iç savaştan olumsuz etkilenen Ceylanpınar’da, Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ceylan Bozoğlu organizasyonu ile “O Ses Ceylanpınar” yarışması düzenlenecek.

Yoksunlukların ve yoksullukların pençesinde, sanatsal ve kültürel etkinliklerin uzağında bırakılan çocuklar ile yaşama dokunmaya, anlam ve değer katmak amacıyla “O Ses Ceylanpınar” yarışmasını hayata geçirmek için kolları sıvadığını ifade eden Bozoğlu, “Suriye'deki savaş bölgedeki tüm halkı ama en çok da çocukları vuruyor. İster savaş, ister barış olsun çocuklar şarkı söylemek ister, bu onların en temel haklarıdır. Ceylanpınar’da savaşın gölgesinde yaşayan çocuklara, yaşadıkları olumsuzlukları biraz olsun unutturmak, hayatlarını müzik ile renklendirmek amacıyla 19 Mayıs 2015 günü saat 19.00’da  ‘O Ses Ceylanpınar’ yarışmasını düzenliyoruz.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ceylanpınar Belediye Başkanlığının bu projeye destek verdikleri belirtildi. (Mustafa Kaynak - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.