Obezitenin ülkemizde görülme sıklığı yüzde 30,3

Obezitenin ülkemizde görülme sıklığı yüzde 30,3

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, obezitenin dünyada ve ülkemizde hızlı bir artış gösterdiği ve ilerleyen yıllarda toplumun büyük bir kesiminin obeziteyle karşı karşıya kalacağı belirtilerek, obezite ile mücadele çalışmaları hak

ELAZIĞ- Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Beslenme ve Obezite  Danışma Biriminin faaliyetleri ile ilgili bir açıklama yapıldı.

 

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Çağımızın hastalığı olan obezite, dünyada ve ülkemizde hızla artmaktadır. Ülkemizde obezite görülme sıklığı  yüzde 30,3’tür. Bu çok ciddi bir orandır ve ilerleyen yıllarda toplumun büyük bir kesimi obeziteyle karşı karşıya kalacaktır.” Uyarılarında bulunuldu.

 

Obeziteye karşı Elazığ’da yapılan çalışmalara  da değinilen açıklamada, “Obeziteyi önleme ve görülme sıklığını azaltma kapsamında Sağlık Bakanlığı,  “Obezite İle Mücadele”  programlarına hız vermektedir. Bu kapsamda  Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi  bünyesinde bulunan Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışma Birimi’nde görevli Diyetisyen Mehmet Ziya Köşker ve Diyetisyen Burçin Aygün, il merkezindeki  Aile Sağlığı Merkezlerini (ASM) ziyaret ederek, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarıyla yüz yüze görüşüp, ASM’lere  gelen  vatandaşlardan obezite, diyabet, hipertansiyon vb. hastalıklara yakalanmış olup, hastalıklarında beslenmenin nasıl olması gerektiği ve sağlıklı beslenme konusunda destek almak isteyen kişilerin Rızaiye M. Yakup Şevki C. adresindeki  Halk Sağlığı Müdürlüğü Ek Binasında hizmet veren obezite birimine yönlendirilmesi konusunda bilgi aktarımı yapıldı. Aile hekimleri ve sağlık çalışanlarının desteğiyle obezite ile mücadeledeki  çabalar ivme kazanacaktır.” denildi.

 

Personellerin beden kitle indeksi değerlendirildi

 

Elazığ Merkez Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Sorumlu Tabipliği tarafından, kurum bünyesinde obezite ile mücadele kapsamındaki çalışmalar hakkında yapılan açıklamada, “Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarında obeziteyle mücadelede bilinci arttırma adına çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda Elazığ Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışma Birimi’nde görevli diyetisyen Mehmet Ziya Köşker, Merkez TSM’de görev yapan kurum çalışanlarının boy ve kilo ölçümünü yaparak, kurumda çalışan personeli erkek ve bayan şeklinde iki gruba ayırıp beden kitle indeksi (BKİ) ortalamaları hesaplandı. Elde edilen veriler sonucunda erkeklerin BKI ortalaması, bayanların ortalamasından daha fazla olduğu sonucuna ulaşıldı.

 

Ayrıca obezite birimine gelen kurum çalışanlarından beden kitle indeksi 25’in üzerinde olan, şişman ve şişman olmaya aday olanlara, obezitenin yol açtığı sağlık problemlerinin neler olduğu, fiziksel aktivitenin obeziteyi önlemedeki rolü ve sağlıklı beslenmenin nasıl olması gerektiğiyle ilgili bilgileri içeren eğitim düzenlendi. ” ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.