Öcalan 'mutlak ateşkes' çağrısı yapacak(mış!)

Öcalan 'mutlak ateşkes' çağrısı yapacak(mış!)

Çözüm Süreci'nde gelinen noktada Öcalan'ın PKK'ya 'mutlak ateşkes' çağrısı yapacağı öne sürüldü.

Çözüm Süreci'nde İmralı trafiği hareketlendi. İddiaya göre Abdullah Öcalan İmralı'dan örgüte "mutlak ateşkes" çağrısı yapacak. Silahların bırakılmasına dönük yol haritasıyla birlikte İmralı da bugüne kadar eylemsizlik kararı alan örgüte "mutlak ateşkes" çağrısı yapacak. Takvimin sağlıklı işlemesi için Türkiye sınırları içinde tek bir silahlı unsur kalmayacak.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Çözüm Süreci'ne ilişkin çalışmaların dümenine geçen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bu hafta HDP heyeti ile bir araya gelmesi bekleniyor.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Sabah gazetesine yaptığı değerlendirmede hükümet temsilcileriyle yapılacak görüşmelerin ardından İmralı'ya gideceklerini söyledi.


Devlet heyetinin İmralı, HDP'nin de Kandil görüşmelerinde taraflar genel çerçevede uzlaştı. Ancak, yol haritasındaki bazı başlıklar ve takvim konusunda farklı görüşler masaya geldi. Öcalan'ın çerçevesi hazırlanan yol haritası üzerinde çalışmak için iki haftalık süre istediği belirtiliyor. Bu süre içinde de İzleme Kurulu'nun oluşturulmasına yönelik adımların atılması talebinde bulunduğu öğrenildi.

Yol haritasında dönüşler için yasal altyapı çalışmalarının da bu yılın sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Yeni dönemde Kamu Güvenliği Müsteşarlığı bünyesinde yeni sekretarya oluşturuluyor. Yurtdışından dönüşmelerin sağlıklı yürütülmesi için bölgede de altyapı hazırlıkları yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.