Oda başkanlarından Cizre olayına tepki

Oda başkanlarından Cizre olayına tepki

Bölge Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsa Başkanları Cizre’de bir araya gelerek, PKK yandaşlarının mütedeyyin insanlara yönelik yaptığı saldırılarla ilgili ortak basın açıklaması düzenledi.

Cizre’deki olayların herkesi derinden üzdüğü belirtilen açıklamada, “Özellikle bölgemizde yıllardan beri açılan yaraların yerine, umutların yeşerdiği ve acıların dinmeye en yakın olduğu, toplumun tüm kesimleri tarafından destek gördüğü, kalıcı ve kesin bir barış için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğu bir barış sürecinden geçiyoruz. Bu önemli barış sürecinde herkesin katkı yapması gerekirken, ilçemizde yaşanan menfur saldırılar, toplumun huzur ve güvenliğine zarar verecek yararı olmayan olaylar olup, barış özlemi içerisindeki tüm halkımızı derinden üzmektedir.Barış ve huzurumuza yönelik her türlü hareket halkımızca tasvip edilmemektedir.Öte yandan bu sürecin hızlandırılması ve sağlıklı bir şekilde yaşama geçmesi için çaba harcanırken, yaşanan bu olayda kaos ve korkunun bölgeye tekrar hakim olması amaçlanmıştır.” denildi.

Bu olayların yaratacağı sonucun hiçbir kesime yaramayacağı vurgulanan açıklamada,“Aksine barış sürecinin, kendi mecrasında akmasına engel olacaktır.Toplumsal dayanışmaya, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu önemli barış sürecinde yararlı olmayan ve hiç bir amaca hizmet etmeyen olaylar karşısında duyarlı,sorumlu,birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye, sivilinisiyatif olarak toplumun tüm kesimlerini bu sürece katkı sunmaya davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, barış ortamını bozmak isteyen karanlık güçlerin, her seferinde sahneye çıkıp, bölgeyi hedef alarak çatışmaların çıkmasına neden olup, barış süreci ile ilgili umudun ve beklentilerin azalmasını, kirli tezgâhlar kurarak ve çeşitli oyunlar oynanarak süreci sabote etmek istediklerine dikkat çekildi.

Süreci baltalamak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiği söylenilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İlçemizde işlenen bu cinayetler sürece dönük büyük bir provokasyondur. Yeni ve daha büyük provokasyonlara karşı herkesin daha uyanık ve daha dikkatli olması gerekir.Sorumlular bulunmalı, olay aydınlatılmalı, provokasyonun müsebbibi kim olursa olsun, açığa çıkarılmalıdır. Barış sürecinde gelinen nokta umut vericidir.Bu aşamada, bir kısım olayları kurcalamak isteyen kötü niyetli insanlar olabilir.Ama umudumuzu yitirmeden sürece sahip çıkmak hepimizin görevidir.Dileğimiz bir daha bu tür provokasyonların neden olduğu çatışmaların ve can kayıplarının olmamasıdır. Tüm siyasi gruplar ve partilere mensup insanların vereceği mesaj ve alacağı inisiyatifler çok önemlidir. Burada tüm sorumlu tarafların buna hassasiyete dikkat etmesi gerekir.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.