“Oğlumun elini kolunu bağlayarak işkence yaparak öldürdü”

“Oğlumun elini kolunu bağlayarak işkence yaparak öldürdü”

Geçtiğimiz günlerde Bingöl’de vahşice katledilen engelli Ahmet Tokuş’un babası Mehmet Tokuş, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Merkez Karşıyaka Mahallesinde yıllarca ücret almadan çalıştığı işyeri sahibinin oğlu tarafından vahşice öldürülen engelli Ahmet Tokuş’un acılı babası Mehmet Tokuş, olayla ilgili yaptığı açıklamada, benim çocuğumu acımadan, elini kolunu bağlayarak işkence yaparak öldüren caniyi,  önce Cenab-ı Allah’a, sonra adalete bırakıyorum, adalet yerini bulsun.” ifadelerini kullandı.

Baba Mehmet Tokuş, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Başbakana, Adalet Bakanına muhalefet partililerine sesleniyorum; bu tür olaylara karşı neden sessiz kalınıyor. Bütün vicdanlara, tüm Türkiye’ye, çocuğu olana, çocuk hasreti nedir bilenlere sesleniyorum; bu özürlü çocuk benim değil herkesin çocuğudur. Hâkim ve Savcının; Kaymakam ve Başbakanın çocuğudur, bu olaya karşı nasıl sessiz kalınıyor.” siteminde bulundu.

“Oğlumun elini kolunu bağlayarak işkence yaparak öldürdü”

“Ben hiç kimseye taş atmıyorum, küfür etmiyorum, zanlının ailesiyle bir davam yok, benim tek davam oğlumu öldüren kişiyledir.” diyen Tokuş, “Ailesiyle bir husumetim yok, çünkü bu olayın içerisinde onların bir kastının olmadığını biliyorum. Zanlının babası benim çocuğumu çok seviyordu, abisi seviyordu, kardeşi seviyordu ama bu zanlı benim çocuğumu acımadan, elini kolunu bağlayarak işkence yaparak öldürdü. Ben her şeyi önce Cenab-ı Allah’a, sonra adalete bırakıyorum adalet yerini bulsun.”diye konuştu.

“Bu cani çocuğumu bilerek öldürmüş, hem de planlayarak öldürmüş”

Tokuş, “Bu zanlı benim çocuğumu bilerek öldürmüş, hem de planlayarak öldürmüş bu kesinlikle böyledir. Bu işin içerisinde ne babasının, ne amcasının, ne dedesinin, ne kardeşinin hiç kimsenin, teşviki yoktur. Bu çocuk tek başına bu olayı yapmıştır.”dedi.

 “Eğer adalet varsa, vicdanlar varsa, bu zanlıyı dışarı çıkarmazlar”

Katledilen Ahmet Tokuş’un kız kardeşi Semra Tokuş, “Zanlının şizofren olduğu söyleniyor ama böyle bir şey kesinlikle yoktur. Biz kendisini 5-6 yıla yakındır tanıyoruz ve işyerini babasıyla birlikte işletiyor. Babası sürekli dükkânda değildir, işyerini kendisine emanet eder ve hesap kitap işlerine kendisi bakar. Deli bir insan evlenemez, benim abimde deliydi biz neden onu evlendirmedik? Zanlı evli ve iki çocuğu da var. Bu adam öyle bir insansa neden kendi ailesine zarar vermiyor? Neden kendisine zarar vermiyor da benim kardeşimi seçti. Bunların hepsi oyundur böyle yaparak adaleti yanıltmaya çalışıyor.  Ben bunu da söylüyorum, eğer hâkim ve savcıların bir nebze olsun vicdanı varsa, Türkiye’de eğer adalet varsa, vicdanlar varsa, bu zanlıyı dışarı çıkarmazlar. Gerekenin en ağır bir şekilde yapılmasını istiyoruz. O nasıl canice benim abimin canına kıydıysa, işkence ettiyse oda aynısını yaşamalı. Eğer Türkiye’de adalet varsa, eğer bizim adalete güvenmemizi istiyorlarsa, bunu yapsınlar ve benim kardeşimin de kanını yerde bırakmasınlar.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.