“Oğlumun katledilmesinde ihmali olanlar da yargılansın”

“Oğlumun katledilmesinde ihmali olanlar da yargılansın”

Mersin’in Silifke ilçesindeki gençlik kampında PKK’li bir grup tarafından bıçaklı ve sopalı saldırıya uğrayarak katledilen Cafer Gizli'nin babası, cinayet olayında ihmali olanların da yargılanmasını istedi.

Mersin’in Silifke ilçesindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 23 Nisan Tesisi öğrenci kampında iken PKK’li bir grup tarafından bıçaklı ve sopalı saldırıya uğrayarak katledilen Cafer Gizli'nin ilk duruşması Silifke 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Katil zanlısı tutuklu sanık Mehmet Duman’ın da hazır bulunduğu duruşmaya, Cafer Gizli'nin annesi Hayat Gizli ile babası Mehmet Salih Gizli de katıldı.

"Oğlumun katiline bakmaya tahammül edemedim"

Duruşma sonrası İLKHA'ya konuşan baba Mehmet Salih Gizli, oğlunun katiliyle ilk kez karşılaştığı anları, “Çocuğum katilini ilk kez bu salonda gördüm. Ona bakmaya bile tahammül edemedim. Ciğerimi söken birine sadece yüreğim yanarak baktım. Başka ne diye bilirim ki.” sözleriyle ifade etti.

“Oğlumun katledilmesinde ihmali olanlar da yargılansın”

Mahkeme duruşmasına kadar oğlunun katledilmesi ile ilgili net bilgiler elde edemediklerini ifade eden baba Gizli, “Yaklaşık 3 buçuk aydır biz bu günü bekliyorduk. Şimdiye kadar sadece olay hakkında görüntüler veya arkadaşlarının anlattığı kadarıyla biliyorduk. Bu gün ise olayı yerinde öğrenmeye çalıştık. Bu olayda ihmali olan başta kampın idarecileri, etkinliği düzenleyenlerin yargılanmasını istiyoruz. Ayrıca olayın siyasi bir olay olduğunu toplu ve sistemli bir şekilde hareket edildiğini ve bilerek ve planlanarak bu cinayetin işlendiğini bugün daha iyi anladım. Bu olayda kim varsa hepsinin yargılanmasını ve cezalarının verilmesini ve adaletin yerine getirilmesini istiyorum.” diye konuştu. (Ayhan Kaya, Abdulhakim Kurt- İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.