“Öğrenci andı” kararı Van’da protesto edildi

“Öğrenci andı” kararı Van’da protesto edildi

Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, Danıştay'ın öğrenci andı kararına tepki göstererek, eski Türkiye’nin hortlatılmasına geçit verilmemesi gerektiğini söyledi.

Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, Danıştay'ın öğrenci andı kararına tepki göstererek, basın açıklaması yaptı. Ayşin , “Danıştay 8. Dairesi, idarenin takdir hakkını hiçe sayarak, hukuki denetimin dışına çıkıp hiçbir pedagojik ve bilimsel verilere dayanma ihtiyacı duymadan ilköğretim okullarında öğrenci andını kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmiştir.” dedi.

Danıştay’ın vermiş olduğu kararda, temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığına dikkat çeken Ayşin, “Darbe dönemi anayasalarıyla şekillenen eski Türkiye’nin ezberlerini gerekçe olarak sunmuş, hukukun evrensel ilkelerini göz ardı ederek toplumsal birliğe ağır bir darbe vurmuştur. Buradan Cumhurbaşkanına ve Milli Eğitim Bakanlığına 2013’te verdikleri bu kararın arkasında durma çağrısı yapıyoruz. Bu konuda sorumluluk siyasi iradenindir.  Danıştay’ın aldığı ideolojik nitelikteki bu karar öncelikle toplumsal barışa ve siyasi iradeye yönelik bir girişimdir. Bu antidemokratik ve evrensel hukuka aykırı karara tepkisiz kalınmamalı, andımızın kaldırılması kararının arkasında durulmalı, insan hakları ve demokrasi alanında elde edilen toplumsal kazanımlar kararlıkla korunmalıdır.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler