Öğrenciler Adıyaman'ın yöresel yemeklerini tanıttı

Öğrenciler Adıyaman'ın yöresel yemeklerini tanıttı

Adıyaman Üniversitesi öğrencileri, düzenlenen etkinlikte Adıyaman'ın yöresel yemeklerini tanıttı.

Adıyaman'ın mutfak kültürünün tanıtılması, yeni nesillere aktarılması ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Gastronomi Günü etkinliğinde Adıyaman Üniversitesi Aşçılık bölümü öğrencileri yöresel yemekleri tanıttı.

Adıyaman Üniversitesi Merkezi Derslikler Bölümünde gerçekleştirilen etkinliğe, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ÜniversiteniN aşçılık bölümünde okuyan öğrenciler, Adıyaman yöresine ait yemek tatlı ve içecekleri kurulan stantlarla katılımcılara tanıttı.

Adıyaman'a ait lezzetlerin tanıtıldığı ve bir zenginliğin oluştuğunu belirten Rektör Prof. Dr. Gönüllü, "Adıyaman'ın gastronomisi çok önemlidir. Ülkemiz bölgesiyle yöresiyle hepsi güzeldir. Tabi Adıyaman'ın mutfağı bir başka güzeldir. Bunların içerisinde son dönemde çiğköfte öne çıkıyor. Çiğköfteyle ilgili bir yarışmamız olacak." dedi.

Kültür açısından zengin bir yapıya sahip olduklarını ifade eden, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, "Gastronomi gittikçe artan bir alandır. Bu anlamda bizim bu yöreye ait gastronomi kültürü bakımında çok ciddi bir zenginliğimiz var. Buna sahip çıkmamız lazım. Bizim yerel yemeklerimiz hem damak tadı hem sağlık bakımında oldukça önemli bir yer tutuyor. Özellikle mercimekli yemeklerde şeker oranı düşük olması bakımından sağlıklıdır." diye konuştu.

Aşçılık bölümü ikinci sınıf öğrencilerinden Nurcan Ertaş, "Buradaki amacımız Adıyaman'ın 40 çeşit yemeğini tanıtmaktır. Ayrıca çiğköfte yarışmamız olacak. Ben bici biciyi tanıtacağım. Çok güzel bir etkinlik var burada." dedi.

Öğrencilerinden Davut Sak, "Bugün Adıyaman'a has yemekleri tanıttık. Yaptığımız yemeklerin tüm ürünlerini de Adıyaman'da yetişen ürünlerden olmasına dikkat ettik. Arkadaşımla Besi Tava yaptık, onu tanıtıyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.