Öğrenciler içeride ter döktü, aileleri dışarıda dua etti

Öğrenciler içeride ter döktü, aileleri dışarıda dua etti

Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sınavı TYT ile başladı. Mardin’deki adaylar sınavda ter dökerken, aileleri de okul bahçelerinde dua etti.

Mardin il genelindeki 139 merkezde 50 bin 700 öğrenci, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ter döküyor. Sınava giren öğrenciler, sabah saatlerinde aileleriyle birlikte okul önlerine geldiler.

Sınav öncesi adaylar, kimlik kontrolünün ardından sınava girecekleri salonlara alındılar. Öğrencilerin salonlara alınmasının ardından dışarıda bekleyen velilerin kimisi çocuklarının başarılı olması için dua ettiği görüldü.

YKS sınavı, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başladı. TYT sınavı saat: 10.00’da başladı. Sınavda toplam 120 soru soruluyor. 120 soruyu çözmek için verilen süre ise 135 dakikada.

Sınavın bitmesini heyecanla bekleyen aileler, tüm öğrencilere başarılar dilediler. Sınav öncesi duygularını anlatarak heyecanlı olduğunu söyleyen adaylar ise iyi puan almak istediklerini söylediler.

“Sınavda başarılı olmak için üzerinizdeki heyecanı atmanız gerekir”

İlk defa YKS sınavına girdiğini söyleyen Ömer Siner, “Çalışmadan olmuyor ama sınava az çalıştım. Heyecanlı değilim, sınavda başarılı olmak için üzerinizdeki heyecanı atmanız gerekir.” dedi.

“Onlar içerde ter dökerken bizde onlara dua edeceğiz”

Sınava katılacak tüm öğrencilere zihin açıklığı dileğinde bulunan Veli Şahabettin Öztürk, “İnşallah sınav çok güzel geçer. Onlar içeride ter dökerken bizler de burada onlara dua edip Yasin-i Şerif okuyacağız.” diye konuştu.

“Bir yıl buyunca çalıştım”

Bir yıl boyunca çalıştığını ve sınava gireceği için heyecanlı olduğunu belirten Şeyhmus Demircan, emeklerinin boşa gitmemesi dileğinde bulundu.

“Çocuklarımın başarılı olması için Yasin-i Şerif okuyup onlara dua ediyorum”

Sınava girecek olan kızının ve oğlunun başarılı olması için Yasin-i Şerif okuduğunu ve kendilerine dua ettiğini dile getiren Aynur Kip, “İnşallah hem çocuklarım hem de sınava giren tüm öğrenciler kazanırlar. Allah’tan umudumuzu kesemeyiz. Çocuklarım sınav için çalıştırlar. Kızım sınava girmeden önce Yasin-i Şerif de okudu. Rabbim İnşallah onlara bir kapı açar. Sınava giren tüm öğrencilere başarılar diliyorum.” dedi.

“Kızıma çok güveniyorum çünkü çok çalıştı”

Kızının sınava gireceğini ve kendisine çok güvendiğini dile getiren Gurbet Yalçın, “Kızıma çok güveniyorum çünkü çok çalıştı ve çaba sarf etti. İnşallah kızımın çabası boşuna gitmez. Allah Kızıma ve sınava girecek tüm öğrencilere zihin açıklığı versin.” dedi.

“Okula geldiğimde heyecan başladı”

Sınavda zorlanacağını düşünmediğini belirten Şeyhmus Aslan, “Benim için yarın ki sınav daha önemlidir. Buraya gelene kadar heyecan yoktu ama sınava girmek için okula geldiğimde heyecan başladı. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Allah kimsesin emeğini boşa çıkarmasın inşallah herkesin sınavı başarılı geçer.” dedi.

“İlk defa sınava gireceğim için çok heyecanlıyım”

İlk defa sınava gireceği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Meryem Gökdemir de “Sınav için çok çalıştım, bir yıl boyunca bu anı bekliyordum. Ben elimden geleni yaptım, kendime güveniyorum gerisi Allah’a kaldı. İnşallah Rabbim emeğimizin karşılığını verir ve inşallah başarılı olacağım.” diye konuştu.

“Kendime güveniyorum”

Yusuf Akın adlı öğrenci ise ilk defa sınava gireceği için çok heyecanlı olduğunu, kendisine güvendiğini ve sınavdan başarılı bir şekilde çıkacağını söyledi.

“Başta kızım olmak üzere tüm öğrencilere başarılar diliyorum”

Kızını sınava getirdiğini belirten Mehmet Barık, “Allah kimsenin emeğini boşa çıkartmasın. Başta kızım olmak üzere sınava giren tüm öğrencilere başarılar diliyorum.” dedi.

“Ailelere sabır, öğrencilere başarı diliyorum”

Tüm öğrencilere başarılar dileyen Erdal Gültekin, “İnşallah herkes için başarılı bir sınav olur, herkes istediği puanı alır ve istediği bölüme yerleşir. Bölgemizin koşulları itibarıyla hava sıcaklığı yüksek ki biz aileler dışarda olmamıza rağmen serinlememiz için soğuk içecekler tüketiyoruz. Zavallı öğrencilerimiz içerde ne yapacaklar diye kara kara düşünüyoruz. Tekrardan ailelere sabırlar, öğrencilerimize de başarılar diliyorum.” dedi. 

Bu arada yanlış sınav merkezine gelen öğrenciler ise gözyaşları içinde sınava girecekleri merkeze yetişmek için zamanla yarıştı.

Bazı özel eğitim kurumları ise sınav bahçelerinde hem öğrencilere hem de velilere soğuk içecekler ikram etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.