Öğrenciler Kırım Kongo hakkında bilgilendirildi

Öğrenciler Kırım Kongo hakkında bilgilendirildi

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde, Toplum Sağlık Merkezi tarafından bazı okullarda öğrencilere, Kene ısırmalarına bağlı Kırım Kongo hastalığı hakkında bilgiler verildi.

Karlıova Toplum Sağlık Merkezi sorumlusu Doktor Dilara Lahut, ilçede bulunan bazı okullarda öğrencilerle bir araya gelerek,  Kene ısırmalarına bağlı Kırım Kongo hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Karlıova İmam Hatip Lisesi ve Karlıova Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda öğlecilerle bir araya gelen Lahut, Kırım Kongo hastalığı hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Lahut, başlıklar halinde öğrencilere kene ısırmalarına karşı korunma yollarını ve Kırım Kongo hastalığının nasıl başladığını birçok başlıkla ve sinevizyon eşliğinde öğrencilere anlattı.

Öğrencilere anlatılan konulardan, Kırım Kongo Nedir, Nasıl Başlar Ve Nasıl Müdahale Edilir. Kırım Kongo Hastalığı Nasıl Başlar? Korunma için dikkat edilmesi gereken hususlar. Vücutta kene görüldüğünde yapılması gereken durumlar.

Kene tutunmasından sonra alınması gereken önlemleri anlatan Lahut, 10 gün içinde Ateş-Halsizlik-İştahsızlık-Karın ağrısı-Baş ağrısı-Bulantı-Kusma-İshal ortaya çıkarsa hemen bir sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler